Data centri 2024

The London Times: Najbogatiji čuvar parkinga na svetu

clip_image001

Da li ste nekada razmišljali o tome kako bi trebalo da obezbedite svoju budućnost kako ne biste zavisili samo od penzije?

Ako jeste, evo jedne odlične ideje…

U blizini Zoo vrta u Bristolu (Engleska) postoji parking za oko 150 automobila i 8 autobusa. Tokom 25 godina svog radnog veka, parking je naplaćivao vrlo ljubazan čuvar parkinga.
Cena parkinga iznosila je £2.50 za automobile (oko 4$) i £7.50 za autobuse
(oko 12$).
Jednog dana, nakon 25 godina redovnog dolaska na posao, čuvar se jednostavno nije pojavio.
Logično, Uprava ZOO vrta je pozovala Gradsku Upravu i zatražila drugog čuvara parkinga.
Medjutim, Gradska Uprava je odgovorila da je to parking koji nije u njihovoj, već iskljucivo u nadleznosti samog ZOO parka.
I dok su oni pregledali spiskove i pokušvali da shvate za koga je čuvar radio, čovek o kojem se vodila rasprava, verovatno je sedeo u svojoj vili negde u Španiji, na Karibima (ili nekoj slicnoj destinaciji).

I tak tada je postalo jasno da je aparat za naplatu parkiranja čuvar instalirao samoinicijativno. Svakog dana, ova naprava je donosila 1200$ čistog profita. To znači da je tokom svog radnog veka čuvar “zaradio” preko 10 miliona dolara! A da niko, ni danas ne zna kako se on uopšte zove..

Update: Zahvaljujemo našem posetiocu Đoki što nam je ukazao na činjenicu da je ova vest samo zanimljiv mit. Ne obećavamo da se slični propusti neće ponavljati :).

Izvor: http://www.bristolzoo.org.uk/about/news/News1935

Facebook komentari:
SBB