BIZIT plus

HP omogućava organizacijama da ispune zakonske uslove

HP predstavlja usluge za privatnost podataka, sveobuhvatni paket IT servisa koji štite osetljive podatke radi smanjivanja rizika i unapređivanja životnog ciklusa upravljanja podacima. Nove usluge omogućavaju poštovanje zakonskih uslova

 

HPlogoOrganizacije koje barataju zdravstvenim i finansijskim informacijama korisnika brinu se o njihovoj bezbednosti i moraju se pridržavati globalnih regulatornih zahteva. Radi usklađivanja sa ovim zahtevima HP nudi nove usluge za privatnost podataka. Kao jedan od vodećih proizvođača u oblasti privatnosti podataka HP je u jedinstvenoj poziciji da ponudi usluge koje korisnicima omogućavaju da upravljaju i štite osetljive podatke, uključujući bezbedno zadržavanje i čišćenje aktivnih ili starih hardverskih komponenti koje mogu sadržati lične podatke. Pored toga, HP sa svojim korisnicima deli informacije o najboljim praksama kako bi unapredili usklađenost sa regulativom, odgovorili na bezbednosne incidente i sčuvali podatke svojih korisnika.

 “Sve veća automatizacija u zdravstvenom okruženju i širi pristup informacijama o pacijentima, povećava rizik od skupog neovlašćenog pristupa”, rekao je Lou Berger, potpredsednik, Services Enablement and Readiness, Storage, HP. “HP-ove usluge za privatnost podataka garantuju da organizacije imaju neophodnu infrastrukturnu podršku da zaštite i optimizuju osetljive podatke, dok ubrzavaju poslovne inovacije i ispunjavaju zakonske uslove.”

Pročitajte i:  Intel je i dalje najveći proizvođač računarskih procesora

 Bezbedno uklanjanje podataka

Standardno brisanje podataka sa starih IT sistema, hardvera i servera, odnosno sa iznajmljene opreme koja se vraća, nije dovoljno da bi se trajno uklonile poverljive informacije. Usluga HP Data Sanitization obezbeđuje resurse i alate koji garantuju da se podaci ne mogu pronaći niti rekonstruisati sa ovih uređaja. HP-ovi stručnjaci pružaju ovu uslugu i proveravaju da su sve procedure uklanjanja sprovedene u skladu sa unapred definisanim kriterijumima.

Bezbedno čuvanje podataka

Kritični poslovni podaci često postoje na više mesta, uključujući svičeve, sistemske ploče i memoriju. Radi kontrole osetljivih podataka, HP nudi dve usluge koje smajuju rizike i garantuju usklađenost sa regulativom vezanom za privatnost:

Pročitajte i:  HP objavio najtanji 14-inčni gejming laptop na svetu

 

Oporavak resursa

Usluge HP Asset Recovery obuhvataju prilagođene planove za praćenje resursa — od pakovanja i slanja, preko obrade, do ponovne prodaje i recikliranja — što korisnicima omogućava da lako upravljaju potencijalnim rizicima, kao i da optimizuju situaciju sa viškom IT opreme.

 

Cene i dostupnost

HP-ove usluge za privatnost podataka su dostupne globalno. Cene zavise od lokacije i prilagođavanja usluge potrebama korisnika.

 

Najvažniji HP događaj za koreisnike u EMEA regionu, HP Discover, održaće se od 10-12.decembra u Barseloni, Španija.

Izvor: HP

Facebook komentari: