Nova serija najmoćnijih radnih stanica kompanije Dell

Kompanija Dell predstavila je nove modele radnih stanica –  Dell Precision M4800, M6800, T3610, T5610 i T7610, koji predstavljaju idealna rešenja za profesionalce iz oblasti 3D modeliranja i programiranja, inženjeringa i različitih naučnih disciplina. Uz unapređene performanse, izuzetne grafičke mogućnosti, jake procesore i druge napredne tehnologije, nova linija Dell-ovih radnih stanica omogućava realizaciju i najzahtevnijih operacija, kao i razvoj složenih softverskih aplikacija

Precision M4800 Mobile WorkstationKao jedni od najmoćnijih prenosivih radna stanica u industriji, modeli M4800 i M6800 prvi na tržištu imaju i Quad HD+ IGZO ekran dijagonale 15,6 inča, sa visokom rezolucijom i opciono tehnologijom Wacom multi-touch za lakšu i intuitivnu kontrolu sa svih deset prstiju. Kompanija Dell takođe prva na tržištu donosi i opciju WiGig wireless docking, dok novi modeli imaju i unapređene audio-performanse zahvaljujući tehnologiji WAVES MaxxAudio Pro. Pored toga, nove prenosive radne stanice Dell Precision koriste memoriju od 16 GB i brzinom rada od 1866 MHz, procesore Intel Core i5 i i7 uz mogućnost ugradnje verzije Core i7 Extreme Edition, kao i profesionalne grafičke kartice AMD FirePro i NVIDIA Quadro. Model M6800 ima i grafičku karticu NVIDIA Quadro K5100M sa 8GB memorije, što omogućava rad sa komplikovanim 3D sadržajima.

Pročitajte i:  Dell otpušta zaposlene kako bi smanjio troškove  

Oba modela takođe daju superiornu pouzdanost sa baterijom koja traje čitav dan, uključujući dodatnu bateriju i tehnologije AMD Enduro i NVIDIA Optimus, kao i vodeća sigurnosna rešenja koja podrazumevaju sveobuhvatno šifrovanje, napredno utvrđivanje autentičnosti i vrhunsku zaštitu od virusa.

Precision T7610 Tower Workstation with PeripheralsUz nagrađivani dizajn postolja i najsavremenije tehnologije, nove fiksne radne stanice Dell Precision dizajnirane su za rad u zahtevnim softverskim aplikacijama. Fiksne radne stanice Dell Precision imaju i sledeću generaciju procesora i profesionalnu grafiku, fabrički instaliran operativni sistem Windows 8, kao i najnoviji softver Intel Cache Acceleration, tehnologiju PCIe SSDs i unapređeni Dell Precision Performance optimizator. Dizajnirana za naučne analize, profesionalni inženjering i kompleksno 3D modelovanje, nova linija fiksnih radnih stanica obuhvata model T3610, koji koristi centralni procesor Intel Xeon, zatim izuzetno snažna „mašina“ manjih dimenzija sa oznakom T5610, kao i model T7610, najmoćnija fiksna radna stanica na svetu.

Kako bi odgovorila na visoke zahteve naprednih korisnika, kompanija Dell stalno unapređuje postojeće karakteristike i uvodi nove alate kako bi obezbedili maksimalne performanse i najbolji učinak. Među novim tehnologijama i opcijama koje koriste ovi modeli su Dell Precision Performance optimizator, PCIe kartica Intel Xeon Phi 3120A, PCIe Solid State Drives (SSDs), softver Intel Cache Acceleration, kao i mnoge druge. Novi modeli Dell-ovih radnih stanica biće dostupne širom sveta počevši od septembra.

Pročitajte i:  Intel je i dalje najveći proizvođač računarskih procesora

Izvor: Dell

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , ,