HP omogućava svojim korisnicima prelazak na Microsoft Windows 7

HP-Win7-upgrade BEOGRAD, jul 2009 – Kompanija HP će, uz poslovne i računare za individualne korisnike, od 22. oktobra 2009. godine u ponudi imati i operativni sistem Microsoft Windows® 7.

Da bi zadovoljio potrebe svojih korisnika i zaštitio njihovu investiciju, HP učestvuje u programu Windows Upgrade Option koji omogućava lak prelazak na Windows 7. Na taj način će korisnici HP računara moći odmah da iskoriste prednosti novog računara baziranog na Windows-u i pređu na Windows 7 u oktobru, kada taj operativni sistem postane dostupan.

Svi korisnici, koji kupe HP računar, počev od 26. juna, mogu da se kvalifikuju za prelazak na novi operativni sistem. HP korisnici mogu da provere mogućnost prelaska na Windows 7, da se registruju i zatraže odgovore na pitanja u vezi sa svojim računarom i operativnim sistemom koji koriste na adresi www.hp.com/go/windows7upgrade. Od 22. oktobra, kada se Windows 7 pojavi na tržištu, korisnici koji su se kvalifikovali, moći će da pređu na novu verziju operativnog sistema pomoću diska(1) s novim verzijama softverskih alata i vodičem za postupnu instalaciju.(2)

Pročitajte i:  Nova Xbox igra Fable dolazi 2025.

Tokom razvoja Windowsa 7, HP je tesno sarađivao s Microsoftom na unapređivanju korisničkog iskustva. Da bi obezbedio visok nivo kompatibilnosti i vrhunsko tehnološko iskustvo preko svojih poslovnih i računara za individualne korisnike, HP je značajno investirao u testiranje hardvera i softvera.

“HP je tokom razvoja Windowsa 7 pomagao Microsoftu, pružajući mu jedinstveni uvid i savete vezane za nove tehnologije”, rekla je Lučana Brođi, potpredsednica marketinga HP-ove grupe za personalne sisteme u EMEA regionu. “Zahvaljujući toj ranoj saradnji, HP je razvio inovativne modele računara – od tankih i laganih prenosivih modela, preko stonih računara snažnih performansi, do TouchSmart modela. Svi modeli korisnicima nude napredne performanse, uverljivo korisničko iskustvo i uopšte gledano unapređenu funkcionalnost.”

Više od dve godine, HP-ova saradnja sa Microsoftom, podrazumevala je deljenje informacija o najboljim praksama i tehnologijama za rad u pokretu, inovacije u tehnologiji osetljivosti na dodir, kao i o štampi, a sve u cilju postizanja vrhunskog korisničkog iskustva pri prelasku na Windows 7.

“Oduševljeni smo nivoom saradnje HP-a i Microsofta tokom razvoja Windowsa 7”, rekao je Nik Parker, generalni direktor prodaje za HP u okviru Microsofta. “Kroz program Windows Upgrade Option možemo pomoći našim zajedničkim korisnicima da kupovinom novih računara osete inovacije i jednostavniji način rada koji pruža Windows 7.”

Pročitajte i:  Microsoft nastavlja otkrivanje kompromitovanih mejlova nakon ruskog hakovanja

Da bi pojednostavio proces prelaska na Windows 7, HP Upgrade Assistant će identifikovati i unapred instalirati većinu neophodnih drajvera.(1) Na HP-ovom sajtu za podršku stalno će se pojavljivati novi drajveri koji će korisnicima omogućiti da lako održavaju računar i ne troše vreme na traženje i preuzimanje drajvera za grafičke kartice i povezane periferijske uređaje.

HP-ovi računari u trenutnoj ponudi koji su bazirani na Windows Vista® operativnom sistemu, ispunjavaju hardverske zahteve(3) za pokretanje Windowsa 7, tako da će korisnici moći da nabave nove HP računare i budu sigurni da će uspešno koristiti Windows 7 kada se pojavi na tržištu.

Korisnici se mogu uključiti u razgovor o predstavljanju Windowsa 7 na HP-ovom forumu za podršku individualnim korisnicima ili na forumu za podršku poslovnim korisnicima. Više informacija o programu Windows Upgrade Option možete naći na www.hp.com/go/windows7.

Izvor: www.hp.co.rs

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,