HP-ova serija svičeva E omogućava manju potrošnju energije

PCPress.rs ImageKompanija HP objavljuje da će prva tržištu ponuditi proizvode zasnovane na novom energetski efikasnom Ethernet standardu u čijem je razvoju učestvovala, a koji omogućava korisnicima da smanje potrošnju energije i operativne troškove vezane za njihovu IT opremu.

Standard IEEE Energy Efficient Ethernet (IEEE 802.3az) smanjuje potrošnju struje IT uređaja tako što upotrebu energije automatski, u realnom vremenu, prilagođava trenutnom mrežnom saobraćaju između svičeva i drugih umreženih uređaja.

Nova HP-ova serija E zl modula predstavlja prve svičeve koji podržavaju standard IEEE Energy Efficient Ethernet koji im, kao i drugim EEE uređajima, omogućava da automatski uđu u sleep režim rada kada između njih nema saobraćaja. Kroz HP-ovu implementaciju novog standarda korisnici će trošiti manje struje, kako zbog samog sviča tako i zbog ostalih uređaja, što smanjuje ukupnu cenu vlasništva i do 51 odsto.

PCPress.rs ImageTokom perioda manje aktivnosti proizvodi koji podržavaju standard Energy Efficient Ethernet ulaze u sleep režim rada koji koristi manje energije nego uključeni besposleni uređaji. Ovaj režim rada uređajima omogućava da se trenutno reaktiviraju kada krene prenos podataka. To omogućava ostvarivanje značajne uštede u potrošnji električne energije u odnosu na uobičajene svičeve kod kojih praktično ne postoji direktna veza upotrebe energije i količine saobraćaja.

Pročitajte i:  HP optužen za monopol, zbog blokiranja upotrebe kertridža drugih proizvođača

HP predvodi razvoj mrežnih standarda

S obzirom na to da se većina mrežne aktivnosti odvija u naletima, mrežna oprema je idealna platforma za primenu standarda Energy Efficient Ethernet koji automatski reguliše potrošnju struje u zavisnosti od količine saobraćaja.

Uskoro će standard IEEE Energy Efficient Ethernet biti implementiran na različitim uređajima uključujući servere, laptopove i pristupne tačke za bežične mreže. To će dodatno smanjiti potrošnju energije i samim tim će sniziti IT troškove širom poslovnog okruženja.

HP je predvodnik i saradnik više stotina industrijskih radnih grupa i foruma. To omogućava da HP-ova mrežna rešenja budu fleksibilna i interoperabilna, te da korisnicima donose veću poslovnu vrednost od njihovih IT investicija, u odnosu na vezivanje za vlasnička rešenja.

HP podržava vodeće istraživače

Koledž za izučavanje okeana i atmosfere (College of Oceanic and Atmospheric Sciences) na Univerzitetu Oregon State jedan je od vodećih okeanografskih instituta u SAD, zbog uticaja naučnih dostignuća i liderske pozicije u programima vezanim za okeane i klimu. Njihovom zahtevnom mrežnom okruženju potrebne su najnovije tehnologije koje povećavaju gustinu i performanse mreže, uz unapređivanje energetske efikasnosti.

Pročitajte i:  HP pokreće pretplatnički servis za iznajmljivanje printera

“HP-ovi novi ethernet svičevi omogućili su nam da dodamo više snage našim sistemima za obradu i skladištenje podatka, a da istovremeno smanjimo troškove za energiju. Duplirali smo naš 10G kapacitet bez isključivanja sistema”, rekao je Chuck Sears, menadžer za računarsku obradu istraživanja u Koledžu za izučavanje okeana i atmosfere na Univerzitetu Oregon State. “Sa HP-ovim novim modulima, naša mrežna infrastrukura je sada još agilnija i pruža veću propusnu moć našim istraživačima, a istovremeno zahteva manje fizičkog prostora i troši manje energije.”

Umrežavanje je ključna komponenta HP-ove konvergentne infrastrukture koja omogućava kreiranje Instant-On Enterprise okruženja. U svetu koji je neprekidno povezan Instant-On Enterprise okruženje ugrađuje tehnologiju u sve što organizacije rade da bi korisnicima, zaposlenima, partnerima i građanima trenutno pružile usluge koje su im potrebne.

Više informacija o HP-ovim mrežnim rešenjima potražite na adresi www.hp.com/go/networking.

Izvor: HP

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,