PC Press Studio

HP-ovo rešenje za čuvanje i oporavak podataka

HP Data Protector Notebook ExtensionKompanija HP predstavila je rešenje za čuvanje i oporavak sve veće količine podataka sa prenosivih i stonih računara. To preduzećima omogućava da povećaju produktivnost zaposlenih, da snize troškove vezane za tehnologiju, kao i da smanje rizike vezane za usklađenost i poštovanje propisa vezanih za gubitak podataka.
Uz HP Data Protector Notebook Extension preduzeća mogu čuvati i oporavljati podatke i u slučaju kada zaposleni radi na daljinu i kada njegov računar nije spojen na korporativnu mrežu.
Smatra se da oko 25 odsto zaposlenih radi u pokretu a isporuke prenosivih računara pretekle su isporuke stonih modela (treći kvartal 2008). Pored toga, zaposleni sve više najvažnije podatke vezane za posao čuvaju van korporativnih mreža, a na prosečnom računaru nalazi se oko 4.000 raznovrsnih datoteka.
Organizacije se mogu suočiti za značajnim poslovnim rizicima ako se ovi važni podaci izgube zbog kvara hard diska ili slučajnog brisanja. Trošak gubitka podataka može biti i preko 400.000 dolara godišnje u slučaju preduzeća sa oko 5.000 zaposlenih računara.
HP Data Protector Notebook Extension suočava se sa tim izazovima tako što korporativne polise vezane za pravljenje rezervnih kopija proširuje i na sadržaje na pojedinačnim računarima, čak i kada korisnik nije u korporativnoj mreži. Podaci se trenutno snimaju i automatski kopiraju svaki put kada ih korisnik promeni, kreira ili primi, a potom se privremeno smeštaju u lokalno skladište gde čekaju do kopiranja u mrežno skladište podataka radi omogućavanja potpunih mogućnosti čuvanja i oporavka.
Preduzeća mogu sniziti troškove vezane za tehnologiju i povećati produktivnost zaposlenih zahvaljujući kontinualnoj zaštiti datoteka koju ovo rešenje pruža. Ono obezbeđuje neprestanu, transparentnu i automatizovanu zaštitu podataka nastalih na pojedinačnim računarima, a oporavak na jedan klik korisnicima omogućava da povrate svoje datoteka bez pozivanja IT službe, a time se minimalizuje opterećenje IT resursa.
Preduzeća takođe mogu maksimizovati efikasnost mrežnog protoka i na bolji način obezbediti informacije pomoću funkcija za deduplikaciju, enkripciju i kompresiju podataka ugrađenih u HP Data Protector Notebook Extension. Prostor neophodan za čuvanje podataka smanjuje se deduplikacijom više kopija istih informacija, a svi podaci se potom skladište enkriptovani i komprimovani, dok se zastarele verzije datoteka brišu.
“Naši najsvežiji poslovni podaci, kao i oni koji se često menjaju, obično se nalaze na stonim i prenosivim računarima zaposlenih”, rekao je John Ferguson, specijalista za mrežne sisteme u institutu Roswell Park za borbu protiv raka u Bafalu (Njujork, SAD). “Mi upravljamo podacima koji se odnose na smrtonosne bolesti, a takvi podaci mogli bi dovesti do pronalaženja leka za rak, tako da ne smemo rizikujemo time što ne bismo koristili HP Data Protector Notebook Extension.”
HP je predstavio i HP Backup and Recovery Fast Track Services, paket ugovora o proširivim uslugama koje omogućavaju uspešnu implementaciju rešenja HP Data Protector i HP Data Protector Notebook Extension čime se poboljšava produktivnost IT osoblja i omogućava im se da se fokusiraju na svoje osnovne zadatke i poslovne prioritete.
“Odlazak na posao više ne znači odlazak u kancelariju. To može značiti odlazak u kafić, na aerodrom ili ostanak kod kuće”, rekao je Jonathan Martin, potpredsednik i generalni direktor HP-ovog odeljenja za softver za upravljanje podacima. “HP Data Protector Notebook Extension daje korisnicima saznanje da uvek mogu oporaviti svoje podatke, sa bilo kog mesta, u bilo kom trenutku.”
Više informacija o novoj ponudi možete pronaći na adresi www.hp.com/go/dpne.

Pročitajte i:  HP objavio najtanji 14-inčni gejming laptop na svetu

Izvor: HP

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,