ERP 2024

HP predstavio nova cloud rešenja

 

PCPress.rs Image

HP je 18. novembra predstavio nova rešenja HP Virtual Systems, dodatne programe za HP Cloud System i napredne usluge za data centre. HP je nove usluge i rešenja ponudio provajderima i preduzećima pre svega kako bi omogućio da efikasn
o i za što kraće vreme implementiraju cloud tehnologiju. Naravno, cilj je da se za kratak vremenski period omogući pokretanje odgovarajućih cloud usluga, bez dodatnih investicija i uz racionalizaciju troškova.

“Naši novi servisi objedinjeni pod imenom HP Technology Consulting Services nude kompletno upravljanje i izradu strategije za data centre što ubrzava proces planiranja, projektovanja i izgradnju cloud centra za čak 40 odsto. Infrastruktura starih data centara mora odgovarati novim potrebama, odnosno neophodno je sprovesti značajnu transformaciju kako bi se prilagodili za cloud computing. Kako bi uspešno sproveli proces transformacije, korisnicima je neophodno HP-ovo iskustvo i saveti.“ izjavila je Ana Radošević, HP ESSN menadžer.

Takođe, bilo je reči i o novom Moonshot projektu koji omogućava deljenje resursa između hiljada servera kako bi se uštedela potrošnja energije što je od velike važnosti za cloud okruženje.

“Projekat Moonshot je rezultat višegodišnjeg rada, istraživanja i iskustva koje HP poseduje u domenu pokretanja najvećih svetskih cloud infrastruktura. HP Labs je u poslednjih deset godina sprovodio obimno istraživanje u oblasti infrastrukture s malom potrošnjom energije i upravo je zato osmišljen projekat Moonshot koji će podstaći napredak serverske tehnologije koja će koristi manje energije. Moonshot neće samo podići efikasnost data centara već se očekuje i znatno niža upotreba energije od čak 89 odsto. Takođe, ovaj projekat donosi i uštedu prostora za 94 odsto što sve skupa rezultuje smanjivanjem troškova za 63 odsto.“ dodala je gospođa Radošević.

U živoj diskusiji koja se nastavila posle predstavljanja novih rešenja više puta je naglašeno da cloud nije samo virtuelizacija, kako se najčešće misli u Srbiji, i da jedino HP nudi kompletna rešenja za cloud kod nas. Zanimljiv je i podatak da je čak 75% data centara starije od 7 godina, tako da je sada pravo vreme za implementaciju novih HP rešenja baziranih na Moonshot serverskoj tehnologiji koja obezbeđuje bolju skalabilnost, nižu potrošnju energije i znatno manje potrebe za prostorom u odnosu na prethodne generacije servera.

Izvor: HP, PC Press

Facebook komentari: