HP predstavio novu generaciju servera

hpg6Kompanija HP je juče u Beogradu predstavila novu liniju servera – ProLiant G6. Novi modeli višestruko poboljšavaju performanse prethodnih generacija i omogućavaju korisnicima da za uložena sredstva dobiju više. G6 serveri su dostupni u 11 standardnih tower kućišta za rek i blade platforme, što je najveća ponuda HP ProLiant servera u istoriji kompanije. Pored toga, nova linija je naprednija po energetskoj efikasnosti, kao i mogućnostima za virtuelizaciju i automatizaciju, što je čini idealnom za sve vrste korisnika.

Među osobinama usmerenim ka uštedi energije ističu se HP Sea of Sensors (automatsko praćenje termalne aktivnosti servera), Common Power Slot dizajn koji pomaže u smanjivanju rasipanja snage, i Dynamic Power Capping (raspoređuje snagu i rashladne resurse tamo gde je potrebno). ProLiant Onboard Administrator, Insight Control Environment i Virtual Connect Flex-10 Ethernet modul, namenjeni su lakšem upravljanju serverima što donosi uštedu na administraciji IT sistema, a za znatno bolje performanse u odnosu na ranije generacije ProLiant rešenja zaslužni su Intel Xeon 5500 procesori i HP Smart Array Modular kontroleri.

Pročitajte i:  Intel dobija 8.5 milijardi dolara za proširenje proizvodnih kapaciteta

HP ProLiant G6 platforma uključuje HP ProLiant DL380, DL370, DL360, DL180 i DL160 modele servera optimizovane za rek sisteme, HP ProLiant BL 490c, BL 460c i BL 280c blade servere, kao i HP ProLiant ML370 i ML150 tower servere. Većina novih HP ProLiant G6 platformi već je dostupna i isporučuje se širom sveta, a cene se kreću u rasponu od 880 do 2.790 evra. Paralelno sa novim serverima, HP je predstavio i storidž sisteme EVA6400 i EVA8400, kao i novo HP Data Protector rešenje za zaštitu podataka koje donosi podršku za VMware virtuelizovana okruženja.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,