HP preuzima kompaniju 3Com za 2,7 milijardi dolara

HP-3Com Akvizicija će omogućiti stvaranje najmoćnije kompanije mrežne opreme sa dokazanim, najsavremenijim rešenjima za sve aspekte umrežavanja na globalnom tržištu

BEOGRAD, 13. novembar 2009. – Kompanija HP i korporacija 3Com (NASDAQ indeks: COMS) sklopile su dogovor po kojem će HP kupiti 3Com, vodećeg ponuđača mrežnih svičeva i rutera, kao i rešenja za bezbednost mreže. Dogovorena je cena od 7,9 dolara po deonici, odnosno ukupno oko 2,7 milijardi. Uslove transakcije odobrili su direktori obe kompanije.

Ovo udruživanje će transformisati tržište mrežne opreme i osnažiće HP-ovu strategiju za kreiranje sledeće generacije centara podataka zasnovanih na konvergenciji servera, storidža, mrežne opreme, objekata i usluga. Poslovni rezultati, koji će nastati kao posledica udruživanja, omogućiće korisnicima da pojednostave svoja mrežna okruženja, kao i da postave jedinstvenu i inovativnu osnovu svoje mreže, koja će se prostirati od njenih granica do srca centra podataka. Korisnici će moći i da unaprede isporuku IT usluga, a nova ponuda će im pružiti i najbolji odnos cene i kvaliteta u svojoj klasi.

“Kompanije traže način da se oslobode ograničenja koja njihovom poslovanju nameće sistem umrežavanja po kojem moraju da koriste opremu jednog proizvođača”, rekao je Dave Donatelli, izvršni potpredsednik i generalni direktor HP-ove grupe za poslovne servere i umrežavanje. “Kupovinom kompanije 3Com ubrzavamo sprovođenje naše strategije kreiranja konvergentne infrastrukture i unosimo temeljnu promenu na tržište mrežne opreme. Kombinovanjem HP-ove ProCurve ponude i brojnih 3Comovih rešenja, omogućićemo korisnicima da kreiraju sledeću generaciju mrežne infrastrukture koja će od granica mreže do srca centra podataka podržavati njihove poslovne potrebe.”

Pročitajte i:  HP objavio najtanji 14-inčni gejming laptop na svetu

“Naša široka ponuda proizvoda i inovativnih tehnologija, i veličina kompanije HP, poboljšaće naše globalne šanse”, rekao je Bob Mao, generalni direktor kompanije 3Com. “3Comovi mrežni proizvodi bazirani su na savremenoj arhitekturi koja je projektovana tako da, u odnosu na konkurentske proizvode, pruža bolje performanse, troši manje struje i eliminiše kompleksnost održavanja. Naši proizvodi su dokazani u poslovnom okruženju, a koriste ih najveće svetske banke, proizvodna preduzeća, internet provajderi, javne ustanove i maloprodajni lanci.”

Kupovina kompanije 3Com značajno će proširiti HP-ovu ponudu Ethernet svičeva, doneti nova rešenja za rešenja koja se odnose na rutere, a zahvaljujući H3C ponudi u velikoj meri će ojačati poziciju kompanije u Kini, jednom od najbrže rastućih svetskih tržita. Pored toga, kombinacija dveju kompanija obuhvatiće i veliki i talentovani tim za istraživanje i razvoj koji se nalazi u Kini, a koji će omogućiti brže inoviranje HP-ovih mrežnih rešenja.

3Com će svojim TippingPoint rešenjima unaprediti HP-ovu ponudu u oblasti bezbednosti mreža. Tokom poslednje četiri godine, TippingPoint ponuda bila je lider u Gartnerovom "magičnom kvadrantu" mrežnih bezbednosnih proizvoda. Oko 30 odsto kompanija na Fortune 100 listi već je implementiralo TippingPoint sisteme za sprečavanje upada u mrežu.

Pročitajte i:  HP pokreće pretplatnički servis za iznajmljivanje printera

“Sigurni smo da naše globalno poslovanje, koje obuhvata preko 300.000 zaposlenih i implementaciju sledeće generacije centara podataka, možemo u potpunosti zasnovati na novim HP-ovim mrežnim rešenjima”, rekao je Randy Mott, izvršni potpredsednik i direktor informatičkog sektora u HP-u. “Na osnovu našeg iskustva i opsežnog testiranja 3Comovih proizvoda, planiramo da, čim to bude moguće, preduzmemo globalnu implementaciju novih rešenja u HP-u, nakon završetka akvizicije.”

Prema uslovima ugovora deoničari 3Coma dobiće po 7,9 dolara za običnu deonicu koju budu posedovali na kraju procesa spajanja dveju kompanija. Akvizicija je predmet uobičajenih završnih odredbi, uključujući pribavljanje odobrenja od SAD i drugih regulatornih tela, te dobijanje odobrenja deoničara korporacije 3Com. Transakcija bi trebalo da bude završena tokom prve polovine 2010. godine.

HP očekuje da će ova transakcija blago sniziti zaradu kompanije u fiskalnoj 2010. godini.


O korporaciji 3Com

Korporacija 3Com je 1,3 milijarde dolara vredan globalni isporučilac poslovnih mrežnih rešenja, koji postavlja nove standarde na polju odnosa cena i performansi opreme. 3Com poseduje tri globalna brenda: H3C, 3Com i TippingPoint, koji velikim i malim preduzećima omogućavaju stvaranje mreža visokih performansi i njihovo obezbeđivanje. H3C ponuda mrežne opreme tržišni je lider u Kini, a sadrži proizvode namenjene za sve aspekte umrežavanja, od centra podataka do granica mreže. TippingPoint sistemi za sprečavanje upada i kontrolu pristupa mreži pružaju dubinsku i beskompromisnu zaštitu aplikacija, infrastrukture i performansi.

Pročitajte i:  Intel je i dalje najveći proizvođač računarskih procesora

O kompaniji HP

Kompanija HP kreira nove mogućnosti da tehnologija ostvari značajan uticaj na ljude, preduzeća, vlade i društvo. HP je najveća svetska tehnološka kompanija sa portfolijom koji obuhvata proizvode i rešenja za štampu, personalne računare, softver, usluge i IT infrastrukturu, koji rešava probleme korisnika. Za više informacija o HP-u (indeks HPQ na Njujorškoj berzi) posetite www.hp.com.


Izvor: www.hp.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,