BIZIT plus

HP: Razvoj konvergentne infrastrukture

PCPress.rs ImageKompanija HP je svoj koncept konvergentne infrastrukture unapredila novom HP Blade Link tehnologijom, novim HP Integrity rx2800 i2 serverom i Matrix 6.2 radnim okruženjem. Na prezentaciji održanoj tim povodom, Vladan Stevanović iz kompanije HP, predstavio HP-ov portfolio serverskih proizvoda namenjenih velikim poslovnim sistemima, kao i primeni u okruženjima gde ne sme doći do prekida u radu (elektrodistribucija, platni sistem…).

Tom prilikom je predstavljen HP Integrity rx2800 i2 server koji se može implementirati i u postojeća IT okruženja, a koristi Itanium 9300 procesora i do 192 GB DDR3 memorije. Uz novo hardversko rešenje, predstavljeno je i Matrix 6.2 radno okruženje koje radi pod HP-UX 11i v3 operativnim sistemom i omogućava korisnicima da samostalno pokreću cloud computing okruženja. Istaknuta je i mogućnost da se primenom BladrLink tehnologije blejd serveri na jednostavan način povezuju i tako unapređuju performanse sistema.

Na prezentaciji je istaknuto da HP jedini na tržištu nudi kompletnu BladeSystem platformu za konvergentnu infrastrukturu, tako da može samostalno da ponudi gotovo rešenje za krajnje korisnike. Pritom se upotrebljava širok raspon tehnologija, od servera baziranih na x86 procesorima, do Superdome 2 rešenja za najzahtevnije korisnike. Sva tri nova rešenja su već dostupna korisnicima.

Pročitajte i:  HP pokreće pretplatnički servis za iznajmljivanje printera

Izvor: HP

Facebook komentari: