BIZIT plus

S&T Serbia među finalistima evropske nagrade za izuzetna IT dostignuća

2011%20Finalist IT Evropa je u Londonu proglasila finaliste evropske nagrade za izuzetna IT dostignuća – The European IT Excellence Awards 2011. Prijave za ovu prestižnu nagradu su stigle iz čak 32 evropske zemlje, a u finalu su se našle 62 kompanije iz 23 države. Među finalistima su se našli CA Technologies, Dell, Oracle i drugi, a S&T Serbia je i ove godine jedini finalista iz naše zemlje i to u kategoriji Solution Provider – Vertical Market.

„Izuzetno nam je drago da je i Srbija među finalistima, što pokazuje visok nivo znanja i kvaliteta lokalnih IT eksperata, a nama je posebno zadovoljstvo da smo to baš mi“ izjavio je Predrag Vraneš, direktor S&T Serbia.

S&T Serbia je ušla u ovogodišnje finale zahvaljujući uspešnoj implementaciji projekta čiji su zahtevi predstavljali veliki izazov za celokupnu nacionalnu IT zajednicu, portala eUprava. Ovaj portal predstavlja jedinstveno mesto na internetu za pružanje usluga građanima, privrednim subjektima i organima državne uprave čime konvencionalni način obavljanja administrativnih poslova dobija alternativu neuporedivih mogućnosti. Projekat je izveden u rekordno kratkom roku, zahvaljujući izuzetnom angažovanju celog tima za razvoj softvera, kao i svesrdnoj podršci zaposlenih u Republičkom zavodu za informatiku i internet i Ministarstva za informatiku i telekomunikacije.

Pročitajte i:  Top50 nagrade: Internet od zabave do zarade

„Sudije su bile impresionirane kvalitetom svih pristiglih projekata i očiglednim naporom koji je uložen u njihove izrade“, izjavio je Džon Čepman (John Chapman), direktor redakcije IT Evropa. „Ono što je posebno uzbudljivo i što nam daje polet je prikazana praktična veština i oštroumnost u rešenjima kandidata. Naše sudije imaju dosta iskustva u IT industriji i u ocenjivanju IT rešenja, tako da od njih nismo očekivali komentare tipa ’kakvo fantastično rešenje’ i ’neverovatni rezultat’.“

Pobednici će biti proglašeni 10. februara na svečanoj ceremoniji dodele nagrada u hotelu Merriott u Londonu.

Izvor: S&T

Facebook komentari: