HTC (izgleda) planira povratak na tržište flagship telefona

HTC je brend koji smo već skoro zaboravili kada su mobilni telefoni u pitanju. Ova kompanija je bila među najvećim proizvođačima telefona, ali je od 2017. godine počeo njen nagli pad, praktično od trenutka lansiranja U serije. Još od modela HTC U12+ iz 2018. godine, ova kompanija nije predstavila ni jedan značajniji model telefona. Zato su mnogi korisnici smatrali da su oni potpuno izašli iz tog biznisa, iako su u međuvremenu sporadično predstavljali neke interesantne modele iz srednje klase, kao što je HTC Desire 21 Pro.

htc

HTC se vraća?

Tajvanska kompanija je izgleda rešila da nešto promeni po tom pitanju. Pojavile su se informacije da HTC želi da se vrati na tržište premium telefona, kao i da iskoristi „prašinu“ koja se diže oko metaverse-a. Ideja je da se telefon na sistemskom nivou poveže sa naporima kompanije oko AR, VR i metawerse okruženja – jer to su, po svemu sudeći, sledeće bitne stvari oko kojih će se nadmetati telefoni u narednim godinama. Uostalom, HTC je i dalje jedna od najvećih kompanija u VR sferi poslovanja. Ova ideja je u skladu sa HTC-ovim predstavljanjem na MWC2022 u Barseloni, gde je kompanija predstavila dostignuća u svom „Viverse“ metaverse okruženju. Nezavisni analitičari smatraju da bi, zbog svega toga, novi HTC telefon mogao da ima i „Vive“ u svom nazivu.

Pročitajte i:  Apple Vision Pro: Apple-ova vizija VR-a

U ovom trenutku ne zna se ništa o tome na kakvom hardveru bi taj telefon bio zasnovan. Ako se očekivanja ispune, možemo da pretpostavimo samo da će telefon imati moćan sistem kamera koji će više biti fokusiran na VR i AR, nego na klasične fotografije i video zapise.

Izvor: Android Police

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,