ERP 2024

Huawei implementirao precizan merač pritiska u pametni sat

Huawei je konačno uspeo da dizajnira sat koji će imati opciju merenja krvnog pritiska na pouzdan način. Nova tehnologija zove se “TruBP” i opisana je kao “hibridna tehnologija za merenje krvnog pritiska”.

PCPress.rs Image

Kako radi nova tehnologija?

Funkcija merenja pritiska na pouzdan način se, kada je u pitanju implementacija tehnologije u pametne satove, do sad pokazala “neuhvatljivom”. Srž problema odnosi se na privremeno zaustavljanje krvi kaišem sata. Ovoga puta, Huawei je prevazišao tehničke probleme i implementirao funkciju u Huawei Watch D model, za koji se čini da je sat namenjen onima koji brinu za svoj kardiovaskularni sistem.

Iako  štedljiv u detaljima, Huawei je otkrio nekoliko značajnih informacija vezanih za tehnologiju merenja pritiska. Tehnologija se zove “TruBP” i opisana je kao “hibridna tehnologija merenja krvnog pritiska”. Koristi mikro- pumpe i vazdušne jastuke na kaišu, dok visokoprecizni senzor pritiska i kontrolno kolo vrše čitanje izmerene vrednosti. Huawei tvrdi da je mogućnost odstupanja 3 mmHg, što predstavlja veoma malo odstupanje u odnosu na vrednosti izmerene običnim meračem.

Pročitajte i:  Huawei lansirao nove pametne uređaje u Dubaiju

Ovakav metod merenja pritiska ima i prednosti i mane. Očigledna prednost je to što ne morate da nosite merač za pritisak na odmor. Međutim, da bi se pritisak izmerio, treba zauzeti specifičan sedeći položaj, za šta postoji čitavo uputstvo. Kao što je prethodno pomenuto, rezultati malo odstupaju od vrednosti koje bi bile izmerene običnim aparatom.

Pored merača za pritisak, isti model sata opremljen je “TruSeen” tehnologijom u verziji 5.0+, koja služi za pokretanje EKG funkcije. Postoji senzor za merenje pulsa, merač nivoa kiseonika u krvi (SpO2) i još nekoliko sličnih mogućnosti.

Izvor: Slashgear

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,