HONOR MagicBook X 15 – Lepo i kvalitetno

Kada je sredinom 2020. godine došao na tržište laptopa, HONOR je izazvao veliku pometnju, naročito na lokalnom tržištu gde su predviđene količine razgrabljene još u pretprodaji. Nakon što se kineska kompanija vratila na tržište pametnih telefona, naredni logični iskorak jeste da se vrate na tržište laptopa. To su upravo učinili modelom MagicBook X 15. O kakvom je uređaju reč i šta kupci mogu da očekuju?

PCPress.rs Image

Operacija veliki povratak kompanije HONOR nije ograničena samo na pametne telefone. Na veliko zadovoljstvo korisnika, na tržištu se ponovo pojavljuju laptopi, a konkretno je reč o MagicBook X 15 modelu. Kupce povećanje konkurencije može samo da raduje, što zbog izbora, što zbog ratova cenama, makar u teoriji. Šta se dobija u praksi?

Dizajn koji pleni

PCPress.rs Image

Novi MagicBook X 15 stiže u zaista izvanrednom izdanju koje kombinuje eleganciju i kvalitet završne obrade na izuzetan način dostojan modernih modnih kreatora. Laptop je čistih površina, u potpunosti je izrađen od aluminijuma, a debljina od svega 16,9 mm i masa od 1,56 kilograma ilustruju te reči na najbolji način, naročito imamo li u vidu da je reč o 15,6-inčnom prenosivom računaru. Estetski utisak ne prestaje kada se poklopac otvori, štaviše pospešen je prisustvom FullView ekrana izuzetno tankih ivica, a više je nego jasno da je proizvođač preneo bogato iskustvo iz segmenta ekrana mobilnih telefona na koncept svog laptopa.

Pročitajte i:  Počela prodaja HONOR 200 serije u Srbiji

PCPress.rs Image

Tastatura i tačped su odlični, mada bismo voleli da su nešto većih površina za šta na 15,6-inčnom kućištu ima mesta. Hod tastera je dovoljno veliki za udobno kuckanje, a pokreti prstima preko tačpeda su veoma glatki, dok je sistem izuzetno responzivan, što rezultuje odličnim utiskom o radu. Dve stvari koje kombinuju estetski utisak i funkcionalnost jesu taster za uključivanje u koji je integrisan senzor otiska prsta kako biste se prijavljivali jednim dodirom, kao i Web kamera koja je zapravo taster u gornjem redu funkcijskih tastera između F6 i F7, te se „poziva” pritiskom.

PCPress.rs Image

Korektan u radu

Hardverski gledano, HONOR se opredelio da svoj MagicBook X 15 pozicionira kao mejnstrim uređaj osnovnog nivoa, koji je skrojen da zadovoljava određene standarde, ali je usmeren prema najširim slojevima kupaca. Šta to znači? Svaki MagicBook X 15 stiže sa operativnim sistemom Windows 10 Home, za početak. Nema nikakve brutalne procesore, ali ima odlično S-Blade hlađenje s velikim ventilatorom. Ne nudi pregršt memorije niti ogroman kapacitet SSD-a, ali je SSD od 256 GB zapravo brzi NVMe model zahvaljujući kome će sistem leteti. Sistemska memorija od 8 GB sasvim je zadovoljavajuća za ovu klasu. Dvojezgarni Core i3-10110U procesor je dovoljan za osnovne zadatke, a ekran podržava TÜV Rheinland sertifikate o izostanku treperenja i niskoj emisiji plavog svetla zarad boljeg ugođaja u radu.

Pročitajte i:  Naredne generacije Intel-ovih procesora mogu vas zbuniti svojim imenima 

PCPress.rs Image

Bez obzira na to da li ga koristite za kancelarijske ili lične potrebe, veoma koristan dodatak stiže u vidu PC Manager softvera s podrškom za HONOR MagicLink. On olakšava kontrolu nad osnovnim parametrima rada računara objedinjujući ih na jednom mestu, ali i donosi bežičnu sinhronizaciju s pametnim telefonom, pa tako možete povezati uređaj i puštati muziku s telefona, pregledati kontakte, odgovarati na poruke i uopšte koristiti mirror prikaz vašeg mobilnog telefona na ekranu laptopa, što je sjajno za mnoge primene. Baterija od 42 Wh donosi skoro sedam sati rada, a 65 W brzi punjač je u stanju da napuni 70 odsto kapaciteta baterije za sat vremena.

PCPress.rs Image

HONOR MagicBook X 15 je dobro odmeren uređaj, koji ističe jasne adute u pogledu dopadljivosti i kvaliteta izrade, za koju se kao garant navode brojni testovi izdržljivosti i otpornosti. Voleli bismo da vidimo i računare još nekih kategorija, a nadamo se i da će ovog puta biti obezbeđene veće količine za naše tržište, budući da su sada već davno prve serije MagicBook laptopa u Srbiji prodate već u pretprodaji. Što dovoljno govori koliko se traži nešto sveže…

Pročitajte i:  Uz HONOR 200 seriju moguće je kreirati vanvremenske portretne fotografije

Korisna adresa: hihonor.com/rs/

Facebook komentari: