Huawei izabrao Duisburg za novi pametni grad

Nemačke vlasti potpisale su sa kompanijom Huawei ugovor o zajedničkom razvijanju pametnog grada. Ovim ugovorom Duisburg postaje inovativni i digitalni model zapadno evropskog grada.

PCPress.rs Image

Ugovor je samo okvir za dalju diskusiju u kojoj će dva partnera biti posvećena implementaciji specifičnih projekata, kao što je postavljanje Wi-Fi mreža na na pristupačnim mestima, kako bi bile dostupne delovima grada gde su  škole, gradski zoološki vrt Duisburg, ali i u gradskom prevozu. Takođe, uspostavlja se pametna kontrola prometa, postavljanje pametne prometne signalizacije i pametne javne rasvete. Osim toga, kineska kompanija će ponuditi svoja iskustva i rešenja u 5G tehnologiji i bežičnim mrežama koje su potrebne za autonomnu vožnju, pametnu logistiku i industriju 4.0.

Cilj je da se razviju inovativne ideje i ponude rešenja koja koriste nove tehnologije, što bi dovelo do poboljšanja kvaliteta života u Duisburgu i učinilo ga atraktivnijim za preduzetnike, investitore i posetioce. ,,Zadovoljni smo sto možemo da iskoristimo naše veštine digitalizacije za pretvaranje Duisburga u pametni grad. Naši proizvodi i rešenja će pojednostaviti svakodnevni život građana i posetilaca Duisburga, ali i povećati sigurnost,’’ rekao je direktor kompanije Huawei, Wang Yonggang.

Pročitajte i:  Huawei najavio HarmonyOS laptop sa Intel-ovim AI procesorom

Trenutno Huawei Smart City rešenja koristi preko 120 gradova u više od 40 zemalja širom sveta. Danas je 197 kompanija na listi  Fortune Global 500 izabralo Huawei za svog partnera za digitalnu transformaciju od kojih je 45 među prvih 100 preduzeća.

Izvor: Huawei

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,