Huawei (možda) izdvaja proizvodnju Mate i P telefona

Nakon nedavne prodaje Honor-a, Huawei bi mogao da izdvoji proizvodnju svojih premium verzija telefona (Mate i P brendova), kako bi zaobišao američke sankcije. Prema Routers-u, kompanija još od septembra prošle godine pregovara o ovom potezu sa investicionim firmama iza kojih stoji vlast iz Šangaja.

huawei

Demantovano, ali i Honor prodaja je demantovana u prvi mah

Huawei, ali i šangajske vlasti su odmah po objavljivanju demantovale tu vest, ali da se podsetimo, ista situacija je bila i kada su se pojavile prve vesti o tome da bi mogao da proda brend Honor. To svakako znači da, ako i postoji neki dogovor, cena  je nepoznata. Ono što se zna je da je Huawei na vrhu liste sa 55.1 miliona prodatih telefona u poslednjem kvartalu, a prodaju Mate i P serija IDC je procenio na 39.7 milijardi dolara (u periodu Q3/2019 – Q3/2020).

Inače, Huawei Mate 40 je poslednji Huawei-jev telefon sa Kirin procesorima. Razlog je što proizvođač ovih CPU-ova, TSMC više ne želi da ih proizvodi za Huawei, jer pojedini delovi čipova potiču od komponenti koje se nabavljaju u SAD-u. S druge strane, ARM, kompanija koja proizvodi čipove za najveći broj telefona, potvrdio je da će nastaviti da radi sa Huawei-jem. Takođe, rečeno je da Huawei radi na proizvodnji sopstvenih čipova zasnovanih na ARM dizajnu. Ako to bude uspešno, Reuters smatra da će Huawei možda odlučiti da ipak ne prodaje Mate i P brendove.

Pročitajte i:  Ministarstvo rudarstva i energetike najavilo zeleni projekat sigurnih kuća u saradnji sa kompanijom Huawei

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,