BIZIT plus

Huawei najavljuje lansiranje novog pametnog telefona

Očekuje se visokokvalitetni model.

PCPress.rs Image

Nova P serija telefona?

Kineski tehnološki gigant omogućuje kupcima da registruju svoj interes za nadolazeći model pametnog telefona o kojem još nije opisano ništa. To pojačava očekivanja da je najnovija verzija njihovih visokokvalitetnih P serija telefona na putu.

Kompanija se prošle godine vratila na tržište premium pametnih telefona sa Mate 60 serijom. To lansiranje su državni mediji proslavili kao trijumf nad američkim sankcijama kompaniji. Lansiranje je takođe povezano sa strmim padom prodaje iPhone-a u Kini.

Spekulacije su se u poslednjih nekoliko meseci intenzivirale da će Huawei uskoro lansirati P70. Za njega se kao i za Mate 60 očekuje da sadrži napredni čip napravljen u Kini. Huawei-eva P serija ima napredne kamere i poznata je po svom elegantnom dizajnu. Mate serija je takođe visokokvalitetna i naglašava performanse i poslovne funkcije.

U najavi lansiranja za pametni automobil i laptop nisu pomenuti telefoni. To je izazvalao veliko razočarenje kod vernih obožavaoca Huawei-ja koji su se žalili na mrežama. Prema izveštajima, tri Huawei prodavnice u Pekingu pokazale su da zainteresovani kupci mogu da se registruju da prime informacije o telefonu bez polaganja depozita.

Pročitajte i:  Nothing Phone 2a: I dalje providan, i dalje zanimljiv

“Huawei ubija dve muve jednim udarcem”

Registrovani kupci će biti obavešteni o specifikacijama i bojama telefona u odgovarajuće vreme, navelo je osoblje prodaje. Mate 60, primetno lansiran tokom posete američke sekretarke za trgovinu Đina Rajmondo Kini, nije uključivao nikakvo prethodno oglašavanje ili otkrivanje specifikacija.

“Huawei ubija dve muve jednim udarcem”, rekao je Vil Vong, analitičar istraživačke firme IDC. On je primetio da firma može održavati niži profil usred trgovinskih tenzija između SAD i Kine dok istovremeno izaziva misteriju i uzbuđenje oko lansiranja.

Arči Đang, analitičar za pametne telefone u firmi za istraživanje tržišta Counterpoint Research, primetio je da je dostupnost zaliha bila značajan ograničavajući faktor za Mate 60 i da će verovatno biti isto i za P70. Huawei je morao da uspori proizvodnju za Mate 60 telefone zbog proizvodnih ograničenja i potrebe da prioritet daje proizvodnji čipova za veštačku inteligenciju.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *