Huawei pravi sopstvene verzije Google aplikacija

Nakon što je sredinom ove godine američka vlada uvela sankcije protiv Huawei-ja, između ostalog onemogućili su ovoj kompaniji da na svojim telefonima instalira Android sa osnovnim Google servisima. Izgleda da je Huawei pronašao rešenje za taj problem.

PCPress.rs Image

Kompanija je ostvarila saradnju sa Indijskim developerima kako bi napravili sopstvenu alternativu Google Media servisima (GMS). To će omogućiti Huawei-ju da dobije sopstvene out-of-box verzije servisa koje im je Google uskratio. Drugim rečima, na Huawei telefonima će se naći alternative za YouTube, Google Drive, Gmail, Maps i druge programe iz game Google-ovih servisa.

Huawei i Honor CEO u Indiji, Čarls Peng, najavio je da će ključne Huawe Media Services (HMS) aplikacije koje se tiču navigacije, plaćanja, gejminga i slanja poruka biti spremne do kraja decembra. Po njegovim rečima, korisnici neće primetiti razliku između GMS i HMS. Za ovaj zadatak, Huawei je ponudio podsticaj u vrednosti do 17.000 dolara developerima koji naprave aplikacije za Huawei Media Services koje će korisnicima obezbediti osećaj tokom rada na koji su navikli.

Pročitajte i:  SAD povlači licence Intela i Qualcomma za prodaju čipova kompaniji Huawei

I pored uvedenih sankcija, Huawei je ove godine uspeo da proda više od 200 miliona telefona. Sa alternativnim servisima, gotovo je sigurno da će sledeća godina biti još uspešnija, čak i ako američke sankcije ka ovoj kompaniji ne budu ukinute.

Izvor: Tom’s Guide

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,