BIZIT plus

Huawei predstavio Mate 10 i Mate 10 Pro modele

Huawei je predstavio HUAWEI Mate 10 i HUAWEI Mate 10 Pro pametne telefone, u koje je ugrađen prvi čipset sa veštačkom inteligencijom i posebnom Neural Network Processing jedinicom (NPU).

PCPress.rs Image

Napravljen sa prvim AI procesorom, HUAWEI Mate 10 je inteligentna mašina, te uči kako da razume navike korisnika. Tako prva mobilna računarska platforma sa veštačkom inteligencijom omogućava ovom telefonu da proceni najefikasnij režim rada, te optimizuje performanse da bi telefon ostao u najboljem stanju i omogućio veću efikasnost, te brži rad.

Saradnja između kompanje Huawei i proizvođača profesionalnih kamera, te eksperata za optiku iz kompanije Leica Camera, došla je do izražaja kroz HUAWEI Mate 10 seriju. Zahvaljujući monohromatskom senzoru od 20 MP i senzoru u boji od 12 MP, nova Leica Dual Camera proizvodi slike sa više detalja i većeg kvaliteta. Ukidanjem vremena između otvaranja zatvarača i nastanka slike, zahvaljujući dvostrukom ISP procesoru na čipsetu Kirin 970, optičkoj stabilizaciji slike (OIS) – koja pomaže da slike i video snimci ostanu u fokusu, kao i dvostrukim sočivima sa najvećim otvorom blende od f/1.6, mogućnosti koje imaju profesionalni fotografi sada su dostupne i običnim korisnicima.

Pročitajte i:  Uskočite u prolećno raspoloženje uz poklone koje donosi AppGallery

Dizajn bez ivica HUAWEI FullView displeja smanjuje okvir uređaja na minimum, a sa 18:9 FHD+OLED ekranom od 6 inča, HUAWEI Mate 10 Pro poboljšava korisničko iskustvo. Procesor poseduje računarsku moć kompjutera, a ekran se može koristiti kao efektivan projektor, idealan za prezentacije u pokretu. Ako se poveže sa većim ekranom, što je moguće i bez kabla, postaje odlično sredstvo za rad ili zabavu tokom putovanja. Zahvaljujući HDR10 tehnologiji, video snimci će moći da se prikazuju I gledaju u živopisnim bojama i jasnoj definiciji.

PCPress.rs Image

Uređaji imaju i dvostruke SIM kartice, te 4G mrežu koja omogućava dvostruke HD pozive, a funkcioniše tako što korisnik ubaci SIM kartice i odabere koju želi da koristi, dok opcija Accelerate Translator, podržana veštačkom inteligencijom, pomaže pri prevazilaženju jezičkih barijera, a tako što u trenutku prevodi tekst, zvučni zapis, razgovore i slike na više od 50 jezika.

Mate 10 modeli imaju sposobnost dubokog učenja, koje je zasnovano na obrascima ponašanja korisnika i omogućava da HUAWEI Mate 10 serija ponudi iskustvo brzog korišćenja telefona, dok kombinacija baterije kapaciteta 4000mAh i pametne tehnologije uštede energije znači produženu funkcionalnost. HUAWEI SuperCharge omogućava brzo punjenje, te za 20 minuta puni bateriju dovoljno da potraje ceo dan.

Pročitajte i:  Meta kaže da planira da potroši još milijarde na veštačku inteligenciju

Redakcija PC Press-a je imala priliku da među prvima u svetu testira Mate 10 Pro, a detaljan tekst možete naći u novembarskom broju vašeg omiljenog magazina.

Facebook komentari: