Huawei Watch GT stiže zajedno sa Mate 20 serijom

Huawei priprema novi nosivi uređaj, koji bi trebo da se pojavi zajedno sa Mate 20 familijom, koja će biti predstavljena u Londonu 16. oktobra.

PCPress.rs Image
Koncept render. Izvor: GSMArena

Novi uređaj će se zvati Huawei Watch GT, i postojaće u dve verzije: GT Sport i GT Classic. Potonji je prikazan u renderu koji je priložen. Huawei Watch GT će se fokusirati na bateriju i na dostupnost, odnosno pristupačnu cenu. Koristi 1,39-inčni okrugli OLED displej nepoznate rezolucije. Watch GT Classic koristi kombinaciju crnih i srebrnih elemenata, a isporučivaće se sa braon narukvicom. Sa druge strane, GT Sport će biti kompletno crn.

GPS i NFC će biti podržani, a biće implementirani i Bluetooth, kompas, barometar i akcelerometar. Takođe, očekuje se da će biti prisutan i monitor pulsa, ali to još uvek nije definitivno poznato. Takođe, ovaj pametni sat će biti vodootporan. Prema navodima, imaće 4 GB internog skladišnog prostora, kao i bateriju od 420 mAh, što bi trebalo biti dovoljno za do 14 dana upotrebe – pretpostavljamo, u režimu štednje energije, pošto ovakve najave nikada ne označavaju standardan režim upotrebe. U GPS režimu bi telefon trebao da traje oko 20 časova.

Pročitajte i:  Huawei koristi lukav trik kako bi hard diskovi trošili manje energije 

Očekuje se da će Huawei Watch GT koristiti novi Qualcomm Snapdragon Wear 3100 čipset, za koji se navodi da donosi mnoštvo vidova optimizacije i novih mogućnosti. Očekuje se da će Sport verzija pametnog sata koštati 199 evra, a Classic verzija 229 evra.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,