Huawei Watch GT stiže zajedno sa Mate 20 serijom

Huawei priprema novi nosivi uređaj, koji bi trebo da se pojavi zajedno sa Mate 20 familijom, koja će biti predstavljena u Londonu 16. oktobra.

Koncept render. Izvor: GSMArena

Novi uređaj će se zvati Huawei Watch GT, i postojaće u dve verzije: GT Sport i GT Classic. Potonji je prikazan u renderu koji je priložen. Huawei Watch GT će se fokusirati na bateriju i na dostupnost, odnosno pristupačnu cenu. Koristi 1,39-inčni okrugli OLED displej nepoznate rezolucije. Watch GT Classic koristi kombinaciju crnih i srebrnih elemenata, a isporučivaće se sa braon narukvicom. Sa druge strane, GT Sport će biti kompletno crn.

GPS i NFC će biti podržani, a biće implementirani i Bluetooth, kompas, barometar i akcelerometar. Takođe, očekuje se da će biti prisutan i monitor pulsa, ali to još uvek nije definitivno poznato. Takođe, ovaj pametni sat će biti vodootporan. Prema navodima, imaće 4 GB internog skladišnog prostora, kao i bateriju od 420 mAh, što bi trebalo biti dovoljno za do 14 dana upotrebe – pretpostavljamo, u režimu štednje energije, pošto ovakve najave nikada ne označavaju standardan režim upotrebe. U GPS režimu bi telefon trebao da traje oko 20 časova.

Pročitajte i:  Pametni sat četiri puta skuplji od Apple Watch-a

Očekuje se da će Huawei Watch GT koristiti novi Qualcomm Snapdragon Wear 3100 čipset, za koji se navodi da donosi mnoštvo vidova optimizacije i novih mogućnosti. Očekuje se da će Sport verzija pametnog sata koštati 199 evra, a Classic verzija 229 evra.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:PC Press Hosting 2020
Tagovi: , , , ,