Humane otpušta radnike i pre nego što je krenuo da isporučuje AI Pin

Proizvod, koji još uvek nije potpuno testiran, biće pušten u prodaju u martu 2024. godine po ceni od 699 dolara.

PCPress.rs Image

“Osvežavanja organizacione strukture”

Startup Humane AI otpustio je četiri odsto zaposlenih pre nego što je počeo isporuku svog „AI Pin-a“. Rukovodstvo je navodno obavestilo zaposlene da će budžeti biti smanjeni u 2024. godini. Otpuštanja su sprovedena ranije ove nedelje i uticala su na oko 10 ljudi.

Na LinkedIn-u, izvršna direktorka i suosnivač Bethany Bongiorno nazvala je ova otpuštanja “deo šireg osvežavanja organizacione strukture dok se kompanija razvija s ciljem za sledeću fazu rasta.” Ona je dodala je da će CTO Patrick Gates preći u ulogu savetnika i da je Humane AI unapredio nove šefove hardvera, softvera i drugih pozicija kao deo reorganizacije.

Humane je osnovala bivša izvršna direktorka Apple-a, Bongiorno i njen suprug Imran Chaudhri. Njihov primarni proizvod je “Ai Pin” koji je zapravo vrsta nosivog AI asistenta. Kompanija je prvi put predstavila uređaj na modnoj reviji u Parizu i najavila prošlog meseca da će početi sa isporukom u martu po ceni od 699 dolara.

Pročitajte i:  Microsoft najavljuje nove planove u vezi sa veštačkom inteligencijom 

AI Pin pokreće Snapdragon procesor

„AI Pin“ je uređaj koji prima glasovne komande od korisnika i projektuje relevantne informacije na ruku korisnika putem ugrađenog projektora. Takođe, može izvršiti optičko prepoznavanje pomoću kamere uz podršku veštačke inteligencije. AI Pin pokreće Snapdragon procesor sa četiri jezgra, sa posebnom Qualcomm AI Engine platformom i Cosmos OS softverom. Kompanija je naglasila da ovaj uređaj brzo razume potrebe korisnika, omogućavajući trenutno povezivanje sa odgovarajućom AI uslugom.

AI Pin još nije temeljno pregledan, ali je kompanija demonstrirala kako radi u video snimku objavljenom prošlog meseca. Kompanija je pokazala kako mu korisnici mogu zadati specifične komande. Uređaj može zatim prikazati informacije na ruci korisnika putem projektora i upravljati reprodukcijom muzike i drugim funkcijama pomeranjem odnosno zatvaranjem ruke.

Takođe, uređaj može da odgovara na pitanja pretraživanjem interneta i da šalje poruke. AI Pin takođe može da se koristiti za praćenje zdravlja i ishrane. Kako će i koliko dobro AI Pin obavljati svoje AI zadatke u stvarnom svetu ostaje da se vidi.

Pročitajte i:  Luma AI Dream Machine: Još jedna alatka koja tekst pretvara u video

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,