ERP 2024

I Google Maps dobija AI pojačanje

Generativni AI stiže na još jednu Google aplikaciju – ovog puta pomaže u traženju lokacija na Google Maps.

PCPress.rs Image

Iz kompanije Google su pre nekoliko dana objavili da Google Maps integriše velike jezičke modele (LLM) u opciju za pretraživanje unutar aplikacije. To znači da će korisnici koji traže restoran, poslastičaru, mesta za šoping i druge lokacije potragu moći da obavljaju kroz razgovor sa botom, a uz pomoć rečenica poput „picerije koje prave testo bez glutena i dopuštaju uvođenje kućnih ljubimaca“.

Odgovor se dobija nakon što AI analizira podatke o objektima, različite tekstove, komentare gostiju i fotografije. Opcija je u fazi ranog pristupa, što znači da može da je testira ograničeni broj korisnika iz Local Guides, a kako bi se utvrdilo da AI ne “izmišlja informacije I ne halucinira”.

PCPress.rs Image

Generativni AI za Google Maps prati druge slične funkcije ostalih kompanija – Amazon ima opciju koja sažima komentare na proizvode, Yelp nešto slično nudi za restorane i druge poslovne objekte. Najveći problem je što se u AI još nema potpuno poverenje, te to što su sažeci sklopljeni od komentara ljudskih korisnika obično previše pojednostavljeni, što nije naročito korisno.

Pročitajte i:  Južna Koreja će biti domaćin drugog samita o AI bezbednosti od 21. do 22. maja

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,