TrendMicro

I Reddit počinje da liči na TikTok

Prva asocijacija na društvene mreže su već neko vreme sati izgubljeni u gledanju kratkih video snimaka, a sve zahvaljujući TikToku. I druge platforme usvajaju ovaj format, budući da se uspešni modeli vrlo brzo kopiraju.

PCPress.rs Image

Poslednji u nizu onih koji su se okrenuli kratkim videima je Reddit koji je nedavno dodao video feed taster. Ova platforma je sve do sada bila poznata kao nešto najbliže prvim internet forumima, što bi uskoro moglo da se promeni. Novi taster se pojavio u iOS aplikaciji, ali još uvek nije stigao do svih korisnika, ali ni na Android uređaje.

Kada se klikne na novi taster, stiže se u feed koji prilično podseća na TikTok, a u pitanju su kratki video zapisi koji se otpremaju direktno na platformu. Veliki broj sadržaja su upravo TikTok videi, na kojima se vidi i vodeni žig platforme, a korisnici mogu da komentarišu kao i do sada, te da koriste upvote i downvote.

PCPress.rs Image

Sigurno je da će proći još neko vreme pre nego što Reddit algoritam bude mogao da se takmiči sa TikTokom, ali je novi taster još jedan korak ka svetu u kojem će se sadržaji konzumirati preko kratkih video zapisa.

Pročitajte i:  TikTok ujedinjuje neprijatelje

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,