IBM rešenja za pametne gradove

Gradovi Mineapolis u, Minesoti i Monpelje u Francuskoj otpočeli su saradnju sa kompanjom IBM u cilju brze transformacije načina na koji regulišu sisteme vodosnabdevanja, transporta i upravljanja u vanrednim situacijama.

ibmsmarterplanetNjima će biti dostupna tri nova servisa bazirana na cloud tehnologiji koja regulišu transport, vodosnabdevanje i upravljanja vanrednim situacijama.

 “Po prvi put, imamo alate koji se mogu primeniti u gradskim službama koje će omogućiti bolje sagledavanje realnosti i fleksibilnost u pretvaranju podataka u odluke”, rekao je Otto Doll, direktor informatičke službe u Gradu Mineapolisu.

U svakom gradu, problem koji se nalazi u jednom odeljenju može rešenje imati u drugom. Analitika može da omogući gradu da sazna šta se zapravo dešava u realnom vremenu, kroz podatke.”

Ova tri nova centra za pametnije gradove kojima se upravljanje transportom, vodosnabdevanjem i upravljanje vanrednim situacijama dopunjuju IBM portfolio vodećih softvera za Pametno Upravljanje, globalnu ekspertizu kompanije IBM i široke mogućnosti primene IBM analitike, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Microsoft i IBM objavili izvorni kod MS-DOS-a 4.00 pod „open source“ licencom
Računari i Galaksija
Tagovi: ,