iCloud – Apple cloud na OneDrive tehnologiji

Apple i Microsoft su zajedničkim snagama kreirali iCloud Drive, koji ima zadatak da reši probleme sa kompatibilnošću između Mac i Windows operativnih sistema. Od danas je na Microsoft Store-u za Windows 10 korisnike na raspolaganju nova verzija aplikacije iCloud for Windows.

PCPress.rs Image

Ova cloud aplikacija koristi istu tehnologiju kao Microsoft OneDrive On-Demand funkcija. Korisnici sada mogu lako da pristupaju fotografijama, video snimcima, mail-ovima, kalendaru i ostalim fajlovima smaštenim na iCloud-u, sa svojih PC računara ili pametnih telefona. Značaj ove aplikacije je u tome što možemo da kažemo da se radi o jednom od retkih momenata kada su dva velika rivala odlučila da sarađuju.

Starija verzija iCloud-a za Windows bila je daleko od dobre. Prošle godine dešavalo se da PC računari koji su imali instaliranu ovu aplikaciju nisu mogli da izvrše ažuriranje Windows-a. A kada je nakon mesec dana Apple izdao iCloud update, korisnici su imali problema sa brzinom sinhronizacije podataka.

Očekivano je da dva najveća rivala ne žele da „mešaju“ svoje tehnologije. Ali, priklanjanje samo jednoj strani nije moguće, jer se u domovima nalazi sve više uređaja, koji se kupuju zbog funkcionalnosti, a ne zbog pripadnosti nekom brendu. U tom svetlu je potpuno redizajnirana Apple-ova aplikacija koju pokreće Microsoft-ova tehnologija možda iskorak ka jednom novom pravcu – otvaranju Apple proizvoda ka svim korisnicima, a ne samo Apple poklonicima.

Pročitajte i:  Apple otpušta preko 700 zaposlenih

Izvor: Engadget

Facebook komentari: