BIZIT plus

5G mreže će imati mnogo više pretplatnika nego što se mislilo

Švedski telekomunikacioni gigant Ericsson je podigao svoju procenu o broju pretplata za usluge u mobilnim telekomunikacionim mrežama najnovije generacije 5G za 27 posto na 1,9 milijardi do 2024. godine. Time će biti omogućen pristup uslugama u mobilnim telekomunikacionim mrežama 5G-a za više od 45 posto svetske populacije, objavio je švedski proizvođač telekomunikacione mrežne opreme u svom polugodišnjem Izveštaju o mobilnosti.

PCPress.rs Image

U izveštaju se navodi da je potreban snažan angažman kreatora čipova i uređaja kod uvođenja mreže najnovije generacije, te da je potrebno akcenat staviti na dostupnije 5G uređaje. U Ericsson-u, među čijim su glavnim rivalima kineski Huawei i finska Nokia, očekuju da će Severna Amerika predvoditi prihvatanje 5G-a s obzirom na 63 posto predviđenih pretplata na mobilne komunikacije u tom regionu u periodu od pet godina, a slede jugoistočna Azija i Evropa.

Prethodna prognoza švedske kompanije predviđala je 1,5 milijardi pretplata na 5G u 2024. godini i mrežnu pokrivenost od preko 40 posto svetske populacije. Industrija opreme za mobilne mreže prolazi kroz teško razdoblje jer potražnja za 4G i starijom mrežnom opremom slabi.

Pročitajte i:  5.5G se promoviše kao mreža koja će unaprediti povezanost preduzeća 

PCPress.rs Image

Tehnologija 4G i dalje će ostati dominantna tehnologija u doglednoj budućnosti, s obzirom da se očekuje gotovo pet milijardi pretplata do kraja 2024. godine. Očekuje se da će nova generacija tehnologije mobilnih komunikacija omogućiti brži prenos podataka i lakše priključivanje široke palete umreženih uređaja.

Izvor: SEEBiz

Facebook komentari: