Računari i Galaksija

IDC: Nove projekcije u korist Androida

IDC je izmenio svoja predviđanja o tržištu tableta za 2012. godinu i to u korist Androida.

PCPress.rs ImageTrend snižavanja cena tableta, odnosno novi jeftiniji Android tableti koji su se pojavili poslednjih meseci, kao i Appleov iPad mini, naveli su analitičare kompanije IDC da izmeni svoje prognoze koje se odnose na tržište tableta, prenosi Computerworld.

Nove projekcije snizile su udeo iOS tableta u 2012. godini na 53,8 posto, dok će Android tableti imati 42,6 posto u 2012. godini.

Tokom cele godine, IDC očekuje da će biti isporučeno 122,3 miliona tableta, u odnosu na 117,1 milion koliko je ranije predviđano.

U 2013. godini će, predviđa IDC, biti isporučeno 172,4 miliona tableta, dok će u 2016. godini biti isporučeno čak 282,7 miliona tablet uređaja.

“Tableti i dalje privlače korisnike”, rekao je analitičar kompanije IDC, Tom Mianeli, “Android tableti dobijaju na popularnosti zbog visokog kvaliteta proizvoda koji stižu iz kompanija Google, Amazon, Samsung i drugih”, rekao je on.

Što se tableta na Windowsu tiče, IDC očekuje da oni prigrabe jedan deo tržišta. Međutim, njihov udeo (uračunati su i oni na Windowsu 8 i Windowsu RT), biće oko 2,9 posto.

Pročitajte i:  Google će blokirati Android korisnike od instaliranja 'nesigurnih' aplikacija

Do 2016. godine, ovi tableti trebalo bi da zauzimaju 10,3 posto tržišta.

(Photo: tribehut/Flickr)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,