BIZIT plus

Ideje koje postaju stvarnost

Može se sa sigurnošću reći da smo svedoci digitalne transformacije, koja je zahvatila sve industrije, javne servise i pametne gradove. Ericsson je na svom Lets turn ideas into realities Roadshow događaju, u Beogradu, predstavio rešenja u oblasti Internat stvari (IoT), 5G, cloud tehnologija i virtualizacije. Predstavnici vladinog sektora, operatora i drugih relevantnih industrija, imali su mogućnost da otpočnu dijalog o tome kako da koriste nove tehbologije u cilju unapređenja srpske privrede.
Milena Matic, menadzer za marketing, strategije i komunikacije u kompaniji Ericsson

Ericsson Mobility Report, koji je prikazan ovom prilikom, jedan je od vodećih analiza mobilnog data saobraćaja. Trendovi su pokazali da će broj povezanih IoT uređaja nadmašiti broj mobilnih telefona već do 2018.godine, dok će se do 2021.godine, broj korisnika pametnih telefona duplirati sa 3,4 milijardi na 6,3 milijardi. Istraživanje je, takođe, pokazalo da se dogodila drastična promena u navikama konzumiranja video sadržaja kod tinejdžera- mobilni data saobraćaj za gledanje videa na pametnim telefonima povećao se za 127 odsto u periodu od 2014-2015,godine, dok se gledanje televizije i video sadržaja na TV ekranima, smanjio za 50 odsto. Za mobilne operatore, ovo je najznačajnija grupa koju mobilni operatori treba da prate.

Pročitajte i:  Ericsson je stabilizovao prodaju

„Kroz inovacije koje predstavljamo dokazujemo svoju punu posvećenost približavanju Srbije konceptu Umreženog društva koji razvijaju širom sveta. Ericsson Roadshow se pokazao kao odlična platforma za nastavak otvorenog dijaloga sa našim korisnicima, partnerima, inovatorima i državni institucijama o tome kako najbolje možemo da iskoristimo IKT za omogućavanje digitalne tranformacije u Srbiji, a u korist srpskog poslovnog sektora, okruženja i celog društva“, izjavio je Antonio Pasarela, direktor Ericssona za tržište Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Kompletan Ericsson Mobiliy Report izveštaj možete preuzeti na zvaničnoj Ericsson strani.

Facebook komentari: