IFA 2019: Honor objavio rezultate i najavio AI aplikaciju za osobe sa oštećenim vidom

Honor je na IFA sajmu u Berlinu održao konferenciju na kojoj je predstavio novu AI aplikaciju za osobe sa oštećenim vidom, kao i naprednu IoT strategiju. Istovremeno je Honor 20 Pro dobio novu boju, najavljena je Honor Band 5 pametna narukvica, a pokazan je i Honor televizor od 55 inča sa Harmony OS operativnim sistemom.

PCPress.rs Image

Nova aplikacija „PocketVision“ koristi moć veštačke inteligencije i pomaže osobama koje imaju oštećen vid. Kompanija je takođe predstavila i novu strategiju za Internet stvari (Internet of Things).  Najbolji telefon brenda, Honor 20 Pro, takođe je dobio novu boju nazvanu „Icelandic Frost”, ali i softversko ažuriranje sa automatskim ISO podešavanjima u zavisnosti od osvetljenja i okruženja, kao i beta verziju EMUI 10.0/Magic 3.0 korisničkog interfejsa.

HONOR PocketVision: AI aplikacija za osobe sa oštećenim vidom

Na ovogodišnjem IFA sajmu, HONOR je predstavio PocketVision aplikaciju, aplikaciju koja koristi moć Honor 20 i Honor 20 Pro telefona, kao i njihove AI četvorostruke kamere, kako bi pomogla korisnicima sa oštećenim vidom da čitaju dokumenta, menije i druge tekstualne sadržaje bez poteškoća. Aplikaciju je kreirala kompanija Eyecoming, pri čemu ona koristi najsavremeniju Honor tehnologiju, uključujući glavnu kameru na Honor 20 Pro telefonu od 48MP, telefoto kameru od 8MP i Kirin 980 procesor.

Pročitajte i:  realme 12 Pro+: Quo vadis, realme?

PCPress.rs Image

Na taj način PocketVision aplikacija korisnicima omogućuje tri ključna režima rada, kao što su prebacivanje teksta u audio zapis, uveličavanje teksta i režim negativne fotografije, kako bi im pomogla da čitaju jasnije i jednostavnije. Sa ciljem podizanja svesti o preprekama sa kojima se slepi i slabovidi ljudi suočavaju, kompanija Honor sklopila je partnerstvo sa Kraljevskim nacionalnim institutom za slepe osobe (RNIB), koji pruža podršku ljudima sa oštećenim vidom.

Korisnici mogu preuzeti PocketVision aplikaciju besplatno preko Huawei AppGallery aplikacije, a ona je u ovom trenutku dostupna na engleskom, portugalskom, nemačkom, španskom, italijanskom i kineskom jeziku.

PCPress.rs Image

Honor 20 Pro: Nova boja i ažuriranje softvera

Honor je takođe predstavio i novu boju za model Honor 20 Pro, pod nazivom „Icelandic Frost“, inspirisanu neverovatnom Jokulsarlon lagunom glečera na Islandu, uz dinamički holografski dizajn. Pored toga, novi EMUI 10.0/Magic 3.0 korisnički interfejs (beta verzija) biće dostupan u četvrtom kvartalu, a kroz ovo ažuriranje korisnici će moći da uživaju u potpuno novoj Morandi paleti boja koja će im omogućiti da na korisničkom interfejsu izaberu boju koja im savršeno odgovara. Novi dark režim će takođe biti dostupan, sa ciljem da smanji napor i zamor očiju prilikom gledanja u ekran telefona.

Pročitajte i:  TECNO Spark 20 Pro - Moćan procesor za besprekorno korisničko iskustvo

PCPress.rs Image

Nova IoT strategija kompanije Honor

Sa ciljem da kreira povezaniji i inteligentniji svet za korisnike, kompanija Honor istakla je svoju IoT strategiju koju je nazvala „1+8+N”, a što se odnosi na jedan Honor pametni telefon, 8 kategorija pametnih kućnih uređaja i širok spektar pratećih proizvoda partnera.

PCPress.rs Image

Honor Band 5, vrhunska fitnes narukvica, deo je ove IoT ponude, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od oko 30 EUR. Pristupačna cena podrazumeva da svako može imati nosivi uređaj koji može precizno izmeriti otkucaje srca, voditi računa o kvalitetu korisnikovog sna, beležiti rezultate treninga i generalno pomoći korisnicima da vode zdrav život.

PCPress.rs Image

Na Huawei Developer konferenciji prethodnog meseca, Honor je predstavio svoj prvi pametni televizor, HonorVision, opremljen inteligentnim čipsetovima koje je kreirala kompanija Honor – Honghu 818 čipset, NPU čipset za AI kameru, kao i najsavremeniji čipset za Wi-Fi.

Facebook komentari: