BIZIT plus

IFA 2019: Samsung proslavio 50. rođendan na IFA sajmu

Kompanija Samsung Electronics je na sajmu IFA 2019 obeležila 50 godina poslovanja i tom prilikom predstavila svoju viziju, čiji je fokus na inovativnosti, umreženosti i budućnosti.

PCPress.rs Image

Kako je najavljeno, QLED 8K tehnologija biće dodatno unapređena uvođenjem nove linije QLED 8K televizora. Pored toga, lansiranjem novih pametnih telefona – Galaxy A90 5G i Galaxy Fold 5G, biće proširena ponuda 5G uređaja. Sve ovo ilustruje nastojanje kompanije ka kontinuiranom proširivanju portfolija uz pomoć smelih i inovativnih prozvoda i usluga stvorenih za budućnost.

PCPress.rs Image

QLED 8K TV od 55 inča najavio novu Visual Display liniju

Prošle godine je lansiran novi Samsung QLED 8K TV i od tada je ukupna prodaja QLED televizora porasla za 200 odsto. Pozitivna reakcija na QLED televizore visokog kvaliteta i velikog ekrana dovela je do prodaje više od dva miliona uređaja u prvoj polovini godine. Kako bi ova serija bila dodatno unapređena, postojećim Samsung QLED uređajima od 65, 75, 82 i 85 inča, pridružiće se i verzija od 55 inča.

PCPress.rs Image

QLED 8K TV sa dijagonalom od 55 inča u septembru će biti dostupan globalno. Ovim novitetom i još širim dijapazonom dimenzija optimalnih za svaki dom, Samsung je uspešno odgovorio na zahteve potrošača za većim izborom. Nova varijanta nudi vrhunske pogodnosti koje odlikuju QLED 8K TV seriju, uključujući dubinu i besprekoran kvalitet slike, kao i tehnologiju baziranu na veštačkoj inteligenciji.

Pročitajte i:  Samsung predstavlja Galaxy AI viziju na kongresu MWC 2024 sa najnovijim proizvodima i uslugama

PCPress.rs Image

Posebno je zanimljiva upscaling karakteristika koju ovi televizori nude, bez obzira na izvor sadržaja. Bez obzira na to da li korisnici omiljeni sadržaj gledaju putem striming platforme, preslikavanja ekrana ili HDMI i USB kabla, Quantum Processor 8K detektuje sadržaj niže rezolucije i izoštrava ga, tako da dostigne 8K kvalitet.

PCPress.rs Image

Uvek sveža odeća uz AirDresser garderober

Kako prosečni domovi postaju sve kompaktniji, Samsung se fokusirao i na ponudu proizvoda koji odgovaraju načinu života svojih korisnika. Tako uređaj za osvežavanje odeće AirDresser izgleda kao garderober ili ogledalo. Ova multifunkcionalna garderoba koristi postupak od četiri koraka da odeću uvek čini svežom, prijatnog mirisa i spremnom za nošnju – sve što je potrebno da korisnik uradi jeste da okači svoju odeću kao i u bilo kakav drugi garderober, a sistem potom sve preuzima na sebe.

PCPress.rs Image

Galaxy A90 5G: proširivanje 5G Galaxy portfolija

Od kada je Galaxy S10 5G predstavljen ranije ove godine, Samsung je u saradnji sa globalnom mrežom partnera kontinuirano radio na omogućavanju pristupa 5G mreži svim korisnicima.

Pročitajte i:  Samsung microSD olakšaće AI na uređaju 

PCPress.rs Image

Danas je kompanija dodatno ojačala svoju 5G liniju pametnih telefona lansirajući novi Galaxy A90 5G, koji će u Evropi biti dostupan od oktobra. Upotrebom ovog telefona, korisnici će moći da brzo preuzimaju sadržaje visokog kvaliteta i dele video materijal u realnom vremenu, kao i da „zarone” u ekran od 6.7 inča sa FHD+ Super AMOLED Infinity-U displejem, uživaju u bateriji od 4,500mAh i glavnoj kameri od 48MP.

PCPress.rs Image

Kompanija je potvrdila i da će od 18. septembra dugo očekivani Galaxy Fold biti dostupan u Francuskoj, Nemačkoj, Singapuru i Velikoj Britaniji, dok će nakon toga uslediti i zvanična prodaja u Sjedinjenim Američkim Državama. Nažalost, potvrđeno nam je da za sada nema planova da se Galaxy Fold pojavi u Srbiji.

PCPress.rs Image

Galaxy Fold pripada potpuno novoj kategoriji mobilne tehnologije. Kada je reč o bojama, uređaj dolazi u dve nijanse, Cosmos Black i Space Silver. Na odabranim tržištima biće dostupna i 5G varijanta, čime će korisnicima biti pružen najnoviji tip konekcije.

PCPress.rs Image

Tokom ovog leta kompanija Samsung predstavila je i mnoštvo drugih proizvoda, nastalih kao rezultat posvećenosti u pružanju izuzetnog iskustva, bez kompromisa u pogledu kvaliteta. Galaxy Note10 i Note10+ pružaju neprikosnovene performanse koje korisnicima omogućavaju da rade ili istaknu svoju kreativnu stranu, čak i dok su u pokretu.

Pročitajte i:  Samsung obećao besplatnu zamenu ekrana nakon problema sa novim update-om

PCPress.rs Image

Novi Galaxy Tab S6 dolazi u paketu sa prepoznatljivom S Pen olovkom i predstavlja prvi tablet sa dvojnom kamerom sa Ultra Wide Lens objektivom i super AMOLED ekranom od 10.5 inča.

PCPress.rs Image

Dizajniran za multitasking korisnike koji ne žele da budu opterećeni težinom laptopa, Galaxy Book S kombinuje nosivost i umreženost pametnih telefona sa moćnom produktivnošću kompjutera – nažalost, to je još jedan uređaj kog neće biti u Srbiji. Pored toga, Samsung će 6. septembra lansirati i novi Galaxy Watch Active2.

PCPress.rs Image

Pogledajte kompletnu galeriju fotografija koje smo zabeležili tokom prezentacije i nakon nje u Samsung hali:

Facebook komentari: