Top50 2023

Igrači Fortnite-a mogu da dodaju audio zapise kao dokaz o vređanju u igri

Epic je predstavio novi alat za dokumentovanje toksičnog ponašanja u Fortnite-u. Igrači će sada imati pristup glasovnom izveštavanju, koje će neprekidno snimati glasovne razgovore u 5-minutnim segmentima koje igrači mogu podneti kao dokaz moderatorima kada prijavljuju maltretiranje i druge oblike uznemiravanja.

PCPress.rs Image

Za mlađe od 18 godina, automatska uključivanje funkcije

Za sve mlađe od 18 godina, ova funkcija će se automatski uključiti. Fortnite igrači koji su stariji od 18 godina imaće malo više reči o tome kako se primenjuje glasovno izveštavanje. U glavnim postavkama igre, imaće opciju da je podese na „Uvek uključeno“, što bi važilo za svaki kanal na kojem se nalaze, ili „Isključeno kada je moguće“, što bi ga onemogućilo na kanalima zabave sa prijateljima sve dok se svačije preferencije poklapaju.

U verovatnom pokušaju da se uguši zabrinutost za privatnost, Epic kaže da se audio snimci neće dugo čuvati i da će se čuvati samo lokalno na uređaju korisnika osim ako se ne podnesu kao dokaz. I, u tim slučajevima, moraćete da se krećete brzo. Kako stigne svaki novi snimak, prethodni će biti obrisan. „To znači da se može prijaviti samo poslednjih pet minuta audio zapisa“, rekao je Epic.
U normalnim okolnostima, audio snimci će biti automatski obrisani ili nakon 14 dana ili kada se nešto preduzme, dodala je kompanija. Ako optuženi igrač uloži žalbu na odluku u tom roku, može se produžiti za još 14 dana. Međutim, Epic kaže da će zadržati audio snimak koliko god je potrebno ako je to zakonski potrebno.

Pročitajte i:  Fortnite se vraća na iOS tokom ove godine

Ovaj potez je usledio nakon sličnih akcija koje su preduzele kompanije kao što su Activision, Microsoft, Sony i druge u nedavnoj prošlosti dok pokušavaju da suzbiju štetno ponašanje na mreži. Ranije ove godine, Xbox je predstavio sistem za slanje audio klipova od 60 sekundi zajedno sa izveštajima o zloupotrebi u glasovnim razgovorima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *