BIZIT plus

IKEA lansira gejming proizvode koji se fokusiraju na korisnike sa poteškoćama u kretanju

IKEA se udružuje sa kompanijom UNYQ, koja je specijalizovana za proizvodnju medicinskih nosivih proteza, a kako bi lansirala specijalnu liniju gejming proizvoda koji će najpre biti namenjeni korisnicima koji imaju određene poteškoće u kretanju, ali i ostalima, budući da podrazumeva personalizovane proizvode po meri.

PCPress.rs Image

UNYQ u proizvodnji koristi 3D štampače kako bi kreirao personalizovane protetičke udove, te proteze za one koji pate od bolesti koje im otežavaju kretanje. Proces podrazumeva skeniranje tela korisnika, nakon čega se kreira proizvod koji mu savršeno odgovara, a IKEA je u toj tehnologiji pronašla inspiraciju za svoju novu liniju gejming proizvoda – UPPKOPPLA. Ovakvi proizvodi su se do sada obično prodavali samo premijum korisnicima koji se bave nekim elektronskim sportom, a novi IKEA gejming dodaci će zahvaljujući pristupačnijoj ceni proširiti taj opseg. Ističe se da je ovaj deo gejming industrije još uvek nedovoljno istražen, budući da je fokus uglavnom na hardveru, dok sve drugo ostaje po strani.

Ovo je još jedan IKEA korak ka većoj pristupačnosti proizvoda za korisnike koji se otežano kreću, a nakon 3D-štampanih dodataka za nameštaj koji korisnicima u određenim stanjima pomažu da lakše sedaju i ustaju. Proizvodi se neće naći u radnjama, već će se prodavati preko specijalne IKEA/UNYQ aplikacije, a možda zbog toga što, kako tvrde upućeni, većina IKEA radnji u praksi ne olakšava život kupcima sa poteškoćama u kretanju, budući da je većina prodavnica organizovana tako da je korišćenje invalidskih kolica praktično nemoguće.

Pročitajte i:  Stižu video igre u kojima će AI generisati svaki piksel

Izvor: Engadget

Facebook komentari: