Ikea otvara prvu malu gradsku trgovinu

Trideset godina nakon što je Ikea prvi put ušla na britansko tržište i započela sa prodajom nameštaja za dom u svojim prepoznatljivim trgovinama van grada, odlučili su se na drastičnu promenu. Naime, švedski lanac nameštaja namerava da otvori i male gradske trgovine. Javier Quiñones, menadžer Ikea poslovnica za britansko i irsko tržište, koji je ovu funkciju preuzeo pre mesec dana, rekao je kako kompanija mora da odgovori na promene potrošačkih navika svojih kupaca. Iz tog razloga, njegov glavni prioritet predstavlja otvaranje malih gradskih radnji, kao i poboljšanje online kupovine i dostava proizvoda u roku od 24 sata.

Svoju prvu trgovinu ove vrste Ikea planira da otvori već na jesen, a u njoj će biti izloženi kuhinjski i proizvodi za kupatila nižeg cenovnog ranga. Nakon dugog razmatranja i proučavanja britanskog tržišta, u švedskom lancu, odlučili su se na otvaranje poslovnice u londonskom Tottenham Court Road-u. „Nije tačno da moramo da se menjamo, jer drukčije nećemo opstati, nego me najviše brine činjenica, da ako se u ovom trenutku ne prilagodimo tržištu, gledajući na duže staze, možda nećemo postojati”, istakao je Quiñones.

Pročitajte i:  Ikea će platiti 10 Roblox igrača ... 

U naredne dve do tri godine Ikea planira da otvori još malih trgovina i van Londona. Ovim poslovnim preokretom u Ikea-i se nadaju kako bi jednog dana Britanija mogla da ima više manjih gradskih radnji nego onih klasičnih velikih trgovina.

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,