IN2 Obračun zarada za MS Dynamics AX

IN2 Obračun zarada i drugih primanja u Microsoft Dynamics AX-u predstavlja moćan, pouzdan alat koji omogućava automatizaciju procesa obračuna zarada i drugih primanja i osigurava praćenje propisa predviđenih zakonskom regulativom.

plata

IN2 Obračun zarada i drugih primanja sa uključenom funkcionalnošću za putne naloge je specijalizovano rešenje nastalo kao rezultat višegodišnjeg iskustva unutar IN2 grupe. U potpunosti je razvijen u okviru najkompleksnijeg Microsoft ERP rešenja – Microsoft Dynamics AX 2012 i potpuno je usklađen sa propisima koji regulišu ovu oblast u Republici Srbiji.

IN2 Obračun zarada omogućava unapređenje procesa i uštede u vremenu u sektorima administracije i HR-a, sa ciljem da se zaposleni oslobode zadataka koje je moguće automatizovati. Time se štedi vreme i novac, smanjuje mogućnost za pogreške i obezbeđuje maksimalna sigurnost podataka. IN2 Obračun zarada uključuje niz funkcionalnosti, među kojima su posebno važni:

10-Obračun_drugih_primanja

 • Definisanje osnovne zarade u ukupnom bruto ili neto iznosu, u bodovima ili koeficijentima;
 • evidenciju radnog staža i automatski proračun minulog rada;
 • naknadu za topli obrok i regres;
 • obustave/krediti;
 • automatizaciju obračuna zarada i set kontrolnih procedura kojima se predupređuju potencijalne greške u obračunu;
 • unos korektivnih stavki ili eventualne stimulacije odnosno destimulacije;
 • obračun prevoza na mesečnom nivou ili na dnevnom nivou;
 • praćenje troška zarade uz evidentiranje mesta i nosioca troška;
 • knjiženje i isplatu zarade i automatsko popunjavanje naloga za knjiženje i isplatu zarada;
 • analizu i izveštavanje (pregled obračuna po radnicima, platni listići, pregled radnog staža, prosečna zarada radnika, itd.);
 • upravljanje primanjima koja ne spadaju u zarade;
 • integracija sa odgovarajućim programima za elektronsko plaćanje;
 • kreiranje svih zakonom propisanih obrazaca i izradu niza izveštaja (MUN, MUNK, PP OPJ 1-PP OPJ 8, specifikacija poreza, itd).
Pročitajte i:  Microsoft planira da otvori Data centar na mestu nesuđene Foxconn fabrike

Posebna pažnja posvećena je ažurnosti podataka i kontroli pristupa, koji je omogućen samo korisnicima sa adekvatnim dozvolama.

10-MS_rgb_Dynamics_AX_Blu286.LogoMicrosoft Dynamics AX je integrisano rešenje za upravljanje i kontrolu poslovanja, koje nudi širok spektar funkcionalnosti, koje detaljno pokrivaju složene procese i operacije u velikim preduzećima i holding kompanijama. Ovaj najkvalitetniji proizvod, iz Microsoft familije ERP proizvoda, koristi veliki broj kompanija koje posluju u različitim delatnostima i segmentima (proizvodnja, trgovina, distribucija, zdravstvo i farmacija, itd…). Više o Microsoft Dynamics AX-u možete naći na: www.in2dynamics.rs. Microsoft Dynamics AX koriste brojne javne institucije, kao i neke od najuspešnijih svetskih korporacija, poput BMW-a, Siemens-a, Dell-a, pa i same Microsoft korporacije.

Osnovni zadatak ovog moćnog integrisanog informacionog sistema za automatizaciju i organizaciju poslovanja je da objedini resurse, procese i tokove podataka u kompaniji. Microsoft Dynamics AX poseduje standardni, većini već uveliko prepoznatljiv Microsoft intefejs. Intuitivan i blizak korisnicima, izuzetno je jednostavan za korišćenje. Microsoft Dynamics AX je namenjen srednjim i velikim preduzećima, kao i preduzećima koja posluju u distribuiranom okruženju. U potpunosti je preveden na srpski jezik, lokalizovan i ispunjava sve zahteve koje nameće zakonska regulativa i poslovna praksa karakteristična za srpsko tržište.

Pročitajte i:  Microsoft više neće dozvoljavati korišćenje Android aplikacija na Windows-u

10-IN2dynamics_ver1_colorIN2 Dynamics je deo IN2 grupe, koja obuhvata 11 preduzeća u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Grupa se bavi implementacijom Microsoft Dynamics AX, Microsoft Dynamics NAV i Oracle ERP, CRM i BI sistema, ali i razvojem sopstvenih rešenja namenjenih privredi, javnom sektoru i finansijskim institucijama.

Osnovana 1992. godine, IN2 se danas može pohvaliti iskustvom na preko 300 projekata i statusom Microsoft Partnera godine za 2013. Od 2003. Grupa je posvećena održanju sistema kvaliteta kroz ISO 9001, a od 2011. i nosilac sertifikata ISO 27001 za upravljanje sigurnošću informacija. IN2 zapošljava preko 470 stručnjaka iz različitih oblasti, a ulaganje u razvoj zaposlenih, profesionalizam, individualan i posvećen pristup svakom pojedinačnom klijentu jesu osnovne smernice prema kojima rukovodi svojim poslovanjem.

Nataša Vujičić

(Objavljeno u časopisu PC#214)

Facebook komentari: