Data centri 2024

Indija zabranila TikTok, WeChat i mnoge druge kineske aplikacije

Indija je zabranila desetine aplikacija koje su napravile kineske kompanije, uključujući TikTok, WeChat i nekoliko QQ i Baidu aplikacija. Ministarstvo informacione tehnologije donelo je odluku „s obzirom na dostupne informacije da se bave aktivnostima koje štete suverenitetu i integritetu Indije, odbrani Indije, sigurnosti državnog i javnog reda“.

PCPress.rs Image

Zabranjeno ukupno 59 aplikacija

Zabrana ukupno pogađa 59 aplikacija, uključujući Xiaomi-evu Mi Community i Mi Video Call. Kao što je to slučaj sa mnogim drugim nacijama, TikTok ima ogroman posao u Indiji. Aplikacija za video kratke forme ima više od 200 miliona korisnika u ovoj zemlji, a matična kompanija ByteDance očekivala je da će tamo preći 300 miliona maraka do kraja ove godine.

Sve aplikacije su i dalje dostupne u Apple-ovom App Store i Google Play prodavnici, prenosi TechCrunch. Trenutno nije jasno kako Indija zapravo planira da sprovede zabrane. Taj potez će sigurno produbiti napetosti između dve najnaseljenije zemlje. Ranije ovog meseca, najmanje 20 indijskih vojnika ubijeno je u pograničnom sukobu s kineskim trupama.

„Kompjuterski tim za reagovanje u hitnim situacijama (CERT-IN) takođe je primio brojne primere građana u pogledu bezbednosti podataka i kršenja privatnosti koje utiču na pitanja javnog reda“, kaže vlada. „Bilo je snažne usaglašenosti u javnom prostoru da se preduzmu stroge mere protiv aplikacija koje štete suverenitetu Indije i privatnosti naših građana.“

Pročitajte i:  Najbolje aplikacije za hvatanje beleški: OneNote

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,