Inovativni kateter tima Safe-Cath predstavlja Srbiju na ImagineIF! takmičenju u Kembridžu

Pobednički tim prvog ImagineIF! takmičenja za startape iz zdravstvenog sektora u Srbiji, je Safe-Cath. Tim je osmislio inovativni kateter, koji u odnosu na postojeća, predstavlja novo tehničko rešenje na tržištu, uz pomoć kojeg se sprečava transfer bakterija u sterilne delove urinarnog trakta.

PCPress.rs Image

“Urinarne infekcije su veliki problem u medicinskoj praksi i potrebna su nam nova rešenja kako bi se smanjio broj komplikacija. Dvadeset i prvi vek je vek za unapređenje medicine i naše rešenje doprinosi upravo tome, smanjujući u velikoj meri broj komplikacija izazvanih urinarnim infekcijama, a samim tim i broj pacijenata koji pate od takvih problema. Pobeda na lokalnom ImagineIF! takmičenju za nas je vetar u leđa, veliko iskustvo i mogućnost da se projekat privede kraju!” – rekao je Boško Sremčević, član tima Safe-Cath.

Pobedom na lokalnom takmičenju Safe-Cath je osvojio 2.000 evra finansiranja, mogućnost da učestvuje na globalnom ImagineIF! takmičenju na Univerzitetu u Kembridžu koje se održava 27. juna, kao i šestomesečno korišćenje laboratorijskog prostora u jednoj od globalnih prestonica ImagineIF! takmičenja, uključujući Beograd.

Pročitajte i:  Softver za predviđanje bolesti 

PCPress.rs Image

IMAGINE IF! takmičenje i akceleratorski program sprovodi se sedam godina u različitim zemljama širom sveta, na tri kontinenta, a po prvi put u Srbiji, i nedavno je uvršten među 7 najboljih evropskih akceleratorskih programa u oblasti health-techa. U prvom lokalnom ImagineIF! programu učestvovalo je 12 timova koji su u prethodnih mesec dana radili sa više od 40 mentora, a njih 8 prezentovalo je svoje poslovne ideje na pitch-u u Naučno-tehnološkom parku Beograd. O najboljem među njima odlučivao je stručni žiri, sastavljen od predstavnika struke i preduzetnika.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,