INsig2 obučava američke policajce u oblasti digitalne forenzike

Stručnjaci za digitalnu forenziku kompanije INsig2 započeli su u SAD-u dvonedeljnu obuku američkih policijskih istražitelja.

PCPress.rs Image

Obuka se održava u sklopu međunarodne konferencije IACIS 2015 koju organizuje istoimena organizacija koja okuplja digitalne forenzičare iz celog sveta.

INsig2 je kroz godine prikupljanja znanja i iskustva osmislio sopstveni specijalizovani trening program namenjen digitalnim forenzičkim istražiteljima. Kvalitet ovog programa prepoznali su istražitelji širom sveta.

Tokom dvonedeljnog treninga, američki forenzičari ne samo da će unaprediti sopstvena znanja i sposobnosti, već će naučiti i kako da svoja znanja i iskustva stečena u policijskim istragama što efikasnije i brže prenesu na svoje kolege. Ovaj trening program samo je deo sveobuhvatnog procesa edukacije namenjenog digitalnim forenzičarima koji je kreirao INsig2 kroz svoje 10-godišnje iskustvo u bavljenju digitalnom forenzikom.

2

Vođenje ovakvih obuka koje pohađaju inostrani stručnjaci za digitalnu forenziku samo je još jedna potvrda naše stručnosti iza koje stoje dugotrajan i naporan rad i kontinuirano usavršavanje. Trening je u potpunosti prilagođen zahtevima klijenata, naglasak se stavlja na celine vezane za bolju organizaciju i efikasnost digitalnih forenzičkih istraga, kao i detaljno razumevanje andragoških principa učenja odraslih.“ – rekla je Davorka Foit iz INsig2, rukovodilac dvonedeljnog programa edukacije u SAD-u.

Pročitajte i:  SAD, EU i izazovi u sektoru poluprovodnika

Kompanija INsig2 osnovana je 2004. godine sa ciljem osmišljavanja i implementacije sofisticiranih rešenja integrisane korporativne sigurnosti i pružanja stručnog savetovanja i usluga u oblasti digitalne forenzike.  Članica je regionalne IN2 grupe, jedne od vodećih softverskih grupacija u  jugoistočnoj Evropi.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,