BIZIT plus

Insomniac je ljut zbog masivnog curenja podataka

Insomniac Games se prvi put javno oglasio od kada su hakeri ukrali preko 1,3 miliona privatnih fajlova iz kompanije. Insomniac je napisao na X platformi da je “tužan i ljut” zbog sajber napada. Kompanija je opisala unutrašnje posledice kao “izuzetno uznemirujuće”. Insomniac je indirektno aludirao na objavljivanje snimaka iz nadolazeće igre o Wolverinu.

PCPress.rs Image

“Wolverin se dalje razvija po planu”

Insomniac se zahvalio na podršci fanovima koji su okupili kako bi podržali kompaniju nakon hakovanja i sva dešavanja komentarisali na društvenim mrežama. “Tužni smo i ljuti zbog nedavnog sajber napada na naš studio i emocionalnog opterećenja prema našem razvojnom timu”, navela je kompanija. “Posvetili smo se unutrašnjim stvarima poslednjih nekoliko dana kako bismo podržali jedni druge.”

Insomniac je priznao da je deo ukradenog sadržaja trenutno u opticaju na društvenim platformama i dark vebu. “Svesni smo da ukradeni podaci uključuju lične informacije naših zaposlenih, bivših zaposlenih i radnika po ugovoru”. “Takođe, među podacima se nalaze detalji o razvoju Wolverine igre za PlayStation 5. Nastavljamo brzo da radimo na utvrđivanju štete koja nam je naneta.”

Pročitajte i:  Hakeri koje sponzoriše Rusija napadaju Microsoft

Hakerska grupa Rhysida preuzela je odgovornost za napad, tvrdeći da su se infiltrirali u Insomniac u roku od 20 do 25 minuta. Hakeri su zapretili da će objaviti ukradeni sadržaj ako Insomniac i Sony odbiju da plate otkup od 2 miliona dolara. Grupa je navela da je deo podataka prodat i da su javno objavili oko 98 odsto ukradenih podataka.

Pored uradenih podataka o igri o Wolverinu, curenje podataka je obuhvatilo i fajlove iz Marvel-ovog Spider-Man 2, interne HR dokumente, snimke sa Insomniac-ovih Slack kanala i sadržaj sa računara nekoliko zaposlenih.

„Insomniac je otporan kao Logan“

“Ovo iskustvo je bilo izuzetno uznemirujuće za nas”, naveo je Insomniac. “Želimo da svi uživaju u igrama koje razvijamo onako kako je planirano i kako to naši igrači zaslužuju.”

Insomniac je sugerisao na lik iz, Wolverin-a, Logan-a, kako bi ukazao na izdržljivost i otpornost kompanije nakon incidenta sa hakerima. “Kao Logan… Insomniac je otporan”, objavila je kompanija. “Marvel-ov Wolverine nastavlja prema planu. Igra je u ranoj fazi razvoja i nesumnjivo će se znatno razvijati na dalje, kao što se to dešava sa svim našim planovima.”

Pročitajte i:  Hakeri poznati kao Lazarus grupa iskoristili su Windows zero-day ranjivost kako bi stekli kernel privilegije

Izvor: Engadget

Facebook komentari: