BIZIT plus

Instacart podelio 250 otkaza i pored pozitivnog rasta

Instacart, popularna usluga dostave i preuzimanja namirnica, objavila je da otpušta 250 zaposlenih, oko 7% svoje radne snage. Otpuštanja su prvenstveno pojedinci u menadžmentu, jer je Instacart rekao da se kreće ka ravnijoj organizaciji.

instacart ponovo duplirao svoju vrednost

Otpuštanja uprkos rastu profita

Kompanija je takođe rekla da je raspustila neke timove koji rade na manjim projektima u korist fokusiranja na veće opklade kao što su maloprodajni mediji i oglasi van platforme. Većina otpuštanja stupiće na snagu do 31. marta, a Instacart procenjuje da će proces koštati kompaniju između 19 miliona i 24 miliona dolara zbog faktora kao što su otpremnine i beneficije zaposlenih.

Uprkos tome što je odlučila da otpusti zaposlene, kompanija je prijavila povećanje prihoda od 6%, skočivši sa 803 miliona dolara na 804 miliona dolara, u odnosu na prethodnu godinu. Otpuštanja slede samo kratko vreme nakon Instacartove IPO-e u septembru 2023. Za razliku od mnogih kompanija koje su jedva preživele pandemiju COVID-19, Instacart je napredovao. To je omogućilo ljudima da ostanu i dalje primaju svoje namirnice i druge neophodne stvari.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *