Računari i Galaksija

Instagram konačno testira mogućnost isključivanja potvrde čitanja za direktne poruke

Instagram konačno testira funkciju koja će korisnicima omogućiti da isključe potvrde čitanja za Instagram DMs. 

PCPress.rs Image

Instagram je kasnio u puštanju ove funkcije

Na ovaj način, čak i ako ste pročitali nečiju poruku, oni neće videti oznaku “seen” ispod poruke. I Mark Cukerberg i Adam Moseri su najavili ovu funkciju na svojim komunikacionim kanalima. 

“Čuli smo vaše povratne informacije i počeli smo testiranje nove funkcije koja vam omogućava da isključite potvrde čitanja u vašim DMs. Uskoro će ljudi moći da odaberu kada će drugi videti kada su pročitali njihove poruke”, rekao je Moseri u poruci.

Šef Instagrama je objavio snimak ekrana menija za privatnost i sigurnost u direktnim porukama. Do ovog menija možete doći tako što ćete dodirnuti ime profila u okviru razgovora. Ako su korisnici deo testa, videće prekidač za isključivanje potvrde čitanja u odeljku “Who can see your activity”. Meta nije precizirala u kojem kapacitetu kompanija testira ove funkcije i kada će ih omogućiti svim korisnicima.

Instagram je zaista kasnio u puštanju ove funkcije, s obzirom na to da je još jedna aplikacija u vlasništvu Meta, WhatsApp, lansirala mogućnost isključivanja potvrde čitanja 2014. godine.

Pročitajte i:  Kanada nastavlja pritisak na Facebook

Kompanija takođe planira da omogući podrazumevanu end-to-end enkripciju za Instagram DMs nakon što završi puštanje te funkcije za Messenger. U avgustu, Meta je izjavila da kompanija cilja da završi rad na omogućavanju podrazumevane enkripcije krajnje do kraja na Messengeru do kraja godine.

Izvor: Techcrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,