BIZIT plus

Instagram kopira još jednu TikTok funkciju

Instagram je objavio novu funkciju po imenu Remix, koja podseća na opciju koja je TikTok učinila toliko popularnim.

PCPress.rs Image

Nova Instagram funkcija se pojavila pre nekoliko dana, a radi se o opciji koja je korisnicima omogućila da kreiraju sopstveni Reel, kao odgovor na one koji su drugi već objavili. Tako Remix neverovatno podseća na TikTok funkciju Duet, koja korisnicima takođe omogućava da snimaju odgovore na sadržaje drugih. Zainteresovani novoj Instagram funkciji mogu da pristupe ukoliko kliknu na tri tačke u okviru sadržaja na koji žele da odgovore.

Ovo nije prvi put da se kopiraju TikTok opcije, budući da je i i Netflix stupio na TikTok teritoriju, a sa Fast Laughs. Na Netflix aplikaciju se obično ulazi kako bi se na brzinu proverili novi sadržaji, da bi se potom prešlo na TV, računar, te neki drugi uređaj sa većim ekranom. To bi moglo da se promeni zahvaljujući novoj opciji po imenu Fast Laughs, koja radi u okviru aplikacije i korisnicima nudi mogućnost da se zabave na brzinu. Prikazuje seriju kratkih, smešnih klipova, koji su preuzeti iz TV emisija, filmova, stand-up nastupa. Pomalo podseća na TikTok, a razlika je u tome što korisnici ne mogu da otpremaju sopstvene snimke. Sadržajima može da se pristupi preko Fast Laughs tastera, koji se nalazi na samom dnu menija. Korisnici izabrane klipove mogu da čuvaju u okviru liste omiljenih, te da ih dele na platformama kao što su Whatsapp, Instagram, Snapchat i Twitter.

Pročitajte i:  X planira „štab“ za moderiranje sadržaja u Ostinu 

https://twitter.com/instagram/status/1377304845204422661?s=20

TikTok za mnoge kompanije predstavlja opasnost, a Instagram se sa ovom platformom takmiči od kada se pojavila pre dve godine. Sa Remix funkcijom planira da stane na put objavljivanju TikTok videa na Instagram platformi, budući da korisnici sada imaju vrlo slične mogućnosti kao na TikToku.

Izvor: Mashable

Facebook komentari: