ERP 2024

Instagram na webu je redizajniran za velike ekrane

Nakon što je konačno dozvolio objavljivanje prošle godine, Instagram nastavlja da unosi izmene u svoju desktop web aplikaciju.

PCPress.rs Image

Sada je ‘čistiji, brži i lakši za upotrebu’, rekao je šef Instagrama Adam Moseri

Najnovije ažuriranje uvodi osvežavajući korisnički interfejs koji bolje koristi velike ekrane umesto da izgleda kao veća verzija mobilne aplikacije. Šef Instagrama Adam Moseri najavio je ažuriranje zajedno sa novim in-app scheduler-om koji je otkriven juče. „Znamo da mnogi ljudi koriste web za multitaskovanje i želeli smo da budemo sigurni da je Instagram bolje iskustvo na mreži“, rekao je on u videu. „Dakle, čistiji je, brži i lakši za upotrebu i sada je dizajniran da iskoristi prednosti monitora sa velikim ekranom.“

Meniji za početnu stranicu, pretragu, istraživanje, poruke i obaveštenja, premešteni su na novu bočnu šinu koja se slaže na ikone u zavisnosti od veličine ekrana. Stories su prikazane na vrhu, dok su vaš profil, predlozi i drugo sa desne strane. Kada izaberete bilo koju opciju menija, ostaje leva traka menija, čineći navigaciju bržom i lakšom. Novi interfejs čini Instagram lakšim za korišćenje na webu, ali još uvek nema naznaka namenske aplikacije za iPad. Ranije ove godine, Moseri je rekao da iPad „nije dovoljno velik“ da bi namenska aplikacija za Instagram bila prioritet. Sada bar možete da koristite web verziju da biste dobili bolje iskustvo.

Pročitajte i:  Meta integriše AI chatbot u Instagram poruke

Izvor: Engadget

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,