ERP 2024

Instagram nudi korisnicima veću kontrolu nad „osetljivim sadržajem“ na Explore tabu

Explore tab na Instagramu ponekad može da deluje kao Divlji zapad.

PCPress.rs Image

Možete podesiti jačinu filtera za postove koji prikazuju sadržaj koji se smatra osetljivim

Fid prikazuje preporučene postove sa naloga koje ne pratite, ali nikada zapravo ne znate šta ćete videti. Na njemu se mogu naći fotografija, video ili priča koja potencijalno uznemirava – čak i ako ne krši pravila platforme. Da bi to ublažio, Instagram predstavlja opciju osetljive kontrole sadržaja. Cilj je da vam bude omogućeno da odaberete koliko osetljivog sadržaja vidite u Explore feedu i daje vam veću kontrolu nad načinom na koji koristite Instagram.

Možete da prilagodite filter tako što ćete otići u Settings aplikacije, a zatim dodirnuti Account i Sensitive Content Control. Moći ćete da smanjite broj osetljivih postova u Explore feedu tako što ćete izabrati „Limit even more“. Filter takođe možete da isključite tako što ćete sa podrazumevane opcije „Limit“ promeniti u „Allow “ (međutim, taj izbor neće biti dostupan korisnicima mlađim od 18 godina). Postavku možete promeniti u bilo kom trenutku. Među vrstama sadržaja koje Instagram smatra „osetljivim“ su, na primer, prikazi nasilja. „Seksualno eksplicitne ili sugestivne“ objave takođe se smatraju osetljivim, kao što su fotografije ili video snimci na kojima se vidi neko u prozirnoj odeći – platforma ne dozvoljava postove koji sadrže golotinju ili seksualne aktivnosti.

Pročitajte i:  TikTok otkrio ime "novog Instagram-a"

Ako imate uključen filter osetljivog sadržaja, Instagram takođe može zaustaviti pojavljivanje postova koji promovišu upotrebu nekih regulisanih stavki u Explore feedu. Ti proizvodi uključuju proizvode i usluge za odrasle, duvan i proizvode za vaping i farmaceutske lekove. Instagram uklanja većinu sadržaja koji se odnose na prodaju ili trgovinu robom pod nadzorom.

Izvor: Engadget

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: