Instagram uvodi Security Checkup

Instagram je danas predstavio novu bezbednosnu proveru za sve ljude čiji su računi već hakovani. Korisnici sa prethodno ugroženim računima videće upit kada se prijave i pitaju da li žele da započnu bezbednosnu proveru.

Instagram uvodi Security Checkup.

Instagram planira da doda i WhatsApp 2FA

Funkcija vodi korisnike kroz bezbednosne korake, uključujući potvrđivanje drugih naloga koji dele informacije za prijavljivanje, pregled aktivnosti prijavljivanja i ažuriranje podataka o kontaktima za oporavak. Instagram takođe planira da doda podršku za dvofaktorsku autentifikaciju putem WhatsApp-a, pored svojih trenutnih opcija brojeva telefona i aplikacija za autentifikaciju. Iz kompanije navode da je došlo do povećanja broja naloga koji tvrde da su Instagram u direktnim porukama kako bi naterali ljude da dele svoje lozinke.

Instagram šalje samo e-poštu, a korisnicima je omogućena provera da li je neka e-pošta autentična tako što će pogledati „E-poruke sa Instagrama“ tab u podešavanjima. Pojednostavljena bezbednosna funkcija uvodi se usred nedavnog talasa e-adresa za ponovno postavljanje lozinke koja su pretrpala inbox mnogih.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Instagram: Sada možete da ispravljate greške u porukama
SBB

Tagovi: