Top50 Glas publike

Instagram uvodi Security Checkup

Instagram je danas predstavio novu bezbednosnu proveru za sve ljude čiji su računi već hakovani. Korisnici sa prethodno ugroženim računima videće upit kada se prijave i pitaju da li žele da započnu bezbednosnu proveru.

Instagram uvodi Security Checkup.

Instagram planira da doda i WhatsApp 2FA

Funkcija vodi korisnike kroz bezbednosne korake, uključujući potvrđivanje drugih naloga koji dele informacije za prijavljivanje, pregled aktivnosti prijavljivanja i ažuriranje podataka o kontaktima za oporavak. Instagram takođe planira da doda podršku za dvofaktorsku autentifikaciju putem WhatsApp-a, pored svojih trenutnih opcija brojeva telefona i aplikacija za autentifikaciju. Iz kompanije navode da je došlo do povećanja broja naloga koji tvrde da su Instagram u direktnim porukama kako bi naterali ljude da dele svoje lozinke.

Instagram šalje samo e-poštu, a korisnicima je omogućena provera da li je neka e-pošta autentična tako što će pogledati „E-poruke sa Instagrama“ tab u podešavanjima. Pojednostavljena bezbednosna funkcija uvodi se usred nedavnog talasa e-adresa za ponovno postavljanje lozinke koja su pretrpala inbox mnogih.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Instagram će konačno pomoći kreatorima da shvate zašto ne uspevaju
SBB

Tagovi: