Instagram predstavio interaktivnije ažuriranje statusa

Instagram je u decembru 2022. godine uveo Notes kao način da korisnici dele statuse (slično kao na Facebooku) na platformi. Sada, aplikacija u vlasništvu Meta-e uzima inspiraciju od svoje sestrinske stranice za više funkcija, dodajući Note Prompts.

PCPress.rs Image

Note Prompts i nove funkcije

Instagram je prvi put eksperimentisao sa Note Prompts početkom ove godine. Ova funkcija omogućava korisnicima da dele pitanja kao što su “Šta da jedem?” ili “Ko će biti u X gradu ovog vikenda?” Prijatelji zatim mogu odgovarati sa savetima, sugestijama i nasumičnim mislima na tu temu. Osećaj je vrlo sličan Facebook-u iz 2012. godine, kao i još jedna nova funkcija, Mentions, gde korisnici mogu direktno označiti prijatelja u svojim beleškama. Primer koji Instagram daje, “Družim se sa @korisnik kasnije,” zvuči kao nešto iz ranih 2010-ih sa samo dodatkom “Poruka! :)”

Instagram je takođe najavio Note Likes, što funkcioniše slično kao i lajkovi svuda drugde na Instagramu — sve što korisnici treba da urade je da dvaput dodirnu note ili kliknu na srce.

Pročitajte i:  Meta donosi nove postavke na Instagram i Threads servisima

O Notes funkciji

Beleške su se pojavile na Instagramu u proteklih nekoliko godina. One na mnogo načina podsećaju na priče, traju samo 24 sata i imaju kontrole ko može da ih vidi (kao što su samo zajednički pratioci). Beleške su vidljive u korisnikovom inbox-u i na profilima.

Ove nove funkcije proširuju mogućnosti interakcije na Instagramu, omogućavajući korisnicima da bolje komuniciraju sa svojim prijateljima i pratiocima na način koji podseća na rane dane društvenih mreža.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *