Instagram se bori mašinskim učenjem protiv sajber nasilnika

Instagram će od sada koristiti mašinsko učenje kako bi otkrio nasilje u postu postavljenom na platformu, objavila je kompanija u utorak zajedno sa nizom drugih funkcija koje se bore protiv sajber nasilja. Nova funkcija skenira fotografiju i ako misli da bi mogla da sadrži nasilni sadržaj, šalje taj post zajednici Instagram moderatora na kontrolu.

PCPress.rs Image

Poenta je da alat skenira sam post, a ne samo tekst. U prošlosti korisnici su pisali nasilne komentare i potom ih delili kao sliku, a ne tekst, kako bi zaobišli Instagram-ove filtere za negativan sadržaj u tekstu. Ta karakteristika je pokrenuta u maju.

„Dok je većina fotografija koje se dele na Instagram-u pozitivna, ponekad se deli fotografija koja je nepoželjna“, rekao je Adam Mosseri, direktor Instagrama u blog postu najavljujući novosti. „Ova promena će nam pomoći da otkrijemo i uklonimo znatno više nasilja – i to je ključni sledeći korak jer mnogi ljudi koji doživljavaju ili posmatraju nasilje ne prijavljuju. Takođe će nam pomoći da zaštitimo naše najmlađe članove zajednice, pošto tinejdžeri doživljavaju veću stopu nasilju na internetu nego drugi.“

Pročitajte i:  Instagram: Sada možete da ispravljate greške u porukama

Pored toga, servis je objavio novi filter za nasilničke komentare na live video snimcima i novi „kindness camera effect“ kako bi podstakao deljenje pozitivnosti na platformi.

Izvor: Fortune

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,