Microsoft ispravio Windows 10 bug koji je brisao foldere

Oktobarsko ažuriranje za Windows 10 se jedva i pojavilo, a Microsoft je već bio prinuđen da ga zaustavi, budući da su se korisnici požalili da novi update briše fajlove sa uređaja. U kompaniji kažu da su identifikovali, te ispravili problem koji je bio u vezi sa opcijom “Known Folder Redirection (KFR)”.

Microsoft ispravio Windows 10 bug koji je brisao foldere

Prepravljeni 1809 update još uvek nije spreman za isporuku, te se još uvek radi na test verziji, a vidljive promene pojavile su se u okviru Windows Insider Feedback Hub-a, koji je dobio dodatno polje. Iako iz Microsoft-a kažu da je broj pogođenih korisnika bio mali, greška je bila toliko velika da je zahtevala pažnju eksperata, čak i ako nije uticala na foldere velikog broja ljudi. Tako korisnici sada mogu da u svoje prijave grešaka uključe i beleške o prirodi i ozbiljnosti problema, a kako bi test tim lakše mogao da ozbiljnije probleme odvoji od onih neozbiljnih, a da velike greške ne bi ostajale dugo nezapažene.

PCPress.rs Image

Korisnici kojima nakon instaliranja originalnog ažuriranja i dalje budu nedostajali podaci, moći će da kontaktiraju Microsoft podršku, a kako bi pokušali da povrate izgubljene foldere.

Pročitajte i:  Microsoft možda priprema jeftiniju Xbox Series X konzolu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,