ERP 2024

Instagram uvodi nove funkcije za Reels

Nove funkcije sada dostupne na Reels-u odavno su popularne na TikTok-u.

PCPress.rs Image

Instagram je očigledno pokušavao da privuče korisnike TikTok-a kada je lansirao svoj video format kratke forme pod nazivom Reels. Sada je uveo dve funkcije koje su već široko popularne na TikTok-u, možda u nadi da će moći da preobrate one koji su oklevali da koriste Reels. Jedan od tih alata je pretvaranje teksta u govor, koji omogućava robotsko preklapanje glasa za video zapise.

 

Kada korisnik unese tekst za svoje video snimke, sada će moći da dobije automatski generisani glas da ga pročita naglas tako što će pristupiti funkciji koja se nalazi unutar oblačića tekst u donjem levom uglu ekrana.

Tekst u govor i glasovni efekti

Zatim će imati izbor od dve dostupne glasovne opcije pre nego što objavi svoj video. Iako će pretvaranje teksta u govor učiniti Reels pristupačnijim, opcija je takođe popularana na TikTok-u samo zato što neki smatraju da je robotski glas smešan dodatak sadržaju.

Pročitajte i:  OpenAI radi na funkciji pretrage za ChatGPT

Pored pretvaranja teksta u govor, instagram je uveo i glasovne efekte za Reels. Sa ovom funkcijom, korisnici mogu da menjaju svoj glas tako da ga smatraju prikladnim. Mogu da biraju između nekoliko dostupnih opcija.

PCPress.rs Image

Korisnici mogu promeniti svoj glas tako da zvuči kao da su udahnuli helijum ili da zvuči kao glas džina. Takođe mogu izabrati da zvuče kao spiker, robot ili vokal. Instagram je predstavio oba audio alata, tako da korisnici sada mogu da ih isprobaju.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: