Top50 2023

Instagram zabranjuje komunikaciju odraslih sa tinejdžerima koje ne prate

Instagram pokreće niz preventivnih mera kako bi zaštitio tinejdžere koji su meta pedofila. Njima će od sada biti onemogućeno slanje poruka osobama mlađim od 18 godina koji ih ne prate. Ograničenje funkcioniše po principu kombinacije starosti korisnika prilikom prijave i mašinskog učenja koje predviđa starost ljudi na aplikaciji.

Instagram zabranjuje komunikaciju odraslih sa tinejdžerima koje ne prate.

Posebno značajno ograničenje slanja direktnih poruka

Korisnici mlađi od 18 godina dobiće obaveštenja o bezbednosti u svom DM-u ukoliko im starija osoba konstantno šalje zahteve za prijateljstvo i poruke. Tinejdžeri će biti u mogućnosti da blokiraju odrasle osobe, prijave ih ili nametnu ograničenja. Instagram je najavio da će korisnici određenih država dobiti obaveštenja već u martu, a uskoro bi nova podešavanja trebalo da budu dostupna široj javnosti. Takođe, kompanija istražuje brojne načine kako bi automatski sakrila komentare odraslih korisnika na javnim objavama.

Instagram je ažurirao svoj Vodič za roditelje sa najnovijim alatima za privatnost i bezbednost, kako bi podstakao tinejdžere da koriste privatne naloge. Nove mere će dosta olakšati deci i njihovim roditeljima da prepoznaju opasnost na ovoj društvenoj mreži. I dalje ostaje nejasno kako će ograničenja u DM-u funkcionisati u praksi, ali će svakako obeshrabriti pedofile da uznemiravaju mlade korisnike.

Pročitajte i:  Instagram: Sada možete da ispravljate greške u porukama

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: