BIZIT plus

Instagram započinje testiranje nove funkcije ‘Flipside’: Pogledajte o čemu se radi

Funkcija koja stiže, dodatak je već dostupnim funkcijama koje se fokusiraju na privatnost, poput Bliskih prijatelja (Close Friends) i Private Profile.

PCPress.rs Image

Instagram testira novu funkciju na platformi pod nazivom Flipside 

Adam Mosseri, šef Instagrama, koristio je Threads da najavi funkciju Flipside., tako što je odgovarao korisniku Threads-a koji je pitao za dostupnost navodne funkcije Flipside. Odgovor šefa Instagrama bio je prilično tajanstven, međutim, funkcija se testira dok čitate ovu priču, pa više nije tajna.

“Nismo sigurni ni da ćemo je lansirati na Instagramu. S jedne strane, lepo je stvoriti jasan prostor koji se čini privatnijim. S druge strane, to je još jedan način da se dosegne manja publika uz pomoć dodatnih naloga i Close Friends. Videćemo kako ljudi reaguju tokom testiranja i dalje ćemo se prilagođavati”, primetio je Mosseri.

Za razliku od Close Friends, koji omogućavaju samo vašim prijateljima da vide vašu priču ili objavu na platformi, Flipside će predstavljati potpuno novi nalog za vas – novi lični prostor na Instagramu za vas i vaše bliske ljude. Privatni nalog koji će biti dostupan samo onima koje odaberete. Korisnici koje dodate na svoj Flipside, moći će videti šta se dešava u vašem ličnom prostoru.

Pročitajte i:  TikTok otkrio ime "novog Instagram-a"

Time se kaže da će Flipside korisnika biti zaseban nalog koji će imati svoj sopstveni osveženi feed, uključujući novo korisničko ime, profilnu sliku, i privatne fotografije i videozapise (reels).

Savetnik za društvene medije Matt Navarra prikazao je demo ove funkcije na Threads. Ova funkcija prvi put je otkrivena 2023. godine na platformi X (ranije Twiter). Sada, napokon, funkcija je dostupna za testiranje.

Iako se Flipside testira, Close Friends će verovatno ostati prisutni. I takođe će ostati funkcija Private Profile, gde korisnici jednostavno mogu privatizovati svoj javni profil.

Nije jasno kada Instagram planira lansiranje nove funkcije. Zapravo, Mosseri nije jasan ni da li će je kompanija uopšte javno predstaviti. Međutim, obično se funkcije koje se testiraju s ograničenom publikom na kraju pojave u finalnoj verziji aplikacije. Ova funkcija, posebno, izgleda kao dobra i korisna, pa je njen dolazak dobrodošao.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: